Лекар от МБАЛ "Света Анна" във Варна преглежда с 1,9 промила алкохол

Съпругът на онкоболна жена се обажда след неадекватния т.н. преглед на тел. 112, откъдето го свързват с полицията и пращат екип в лечебното заведение

Лекар
Лекар Източник: Pinterest

Пациент се оплака от грубо отношение от лекар в МБАЛ "Света Анна" във Варна. 51-годишната Радостина Стоянова, която се бори с раково заболяване, получава кървене. Съпругът ѝ се обажда на тел. 112, а те го насочват към Спешния център в града.

 

Дамян Стоянов разказа в ефира на NOVA TV, че лекарят, който приема и преглежда жена му в Спешния център е бил пиян. "Още с влизането ми направи впечатление грубото му отношение. Жена ми не можеше да говори и исках аз да обясня случилото се. Той не ме слушаше. Задаваше неадекватни въпроси, а когато стана от стола - залитна", обясни Стоянов.

 

Съпругът се обажда отново на тел. 112, откъдето го свързват с полицията и пращат екип в лечебното заведение. При проверката дрегерът отчита 1,9 промила алкохол. Кръвна проба на лекаря не е направена.

 

Радостина Стоянова е приета в отделението. Жената е оперирана и се чувства добре. "Не е нормално да ни лекуват пияни лекари”, каза още съпругът.

 

От ръководството на МБАЛ "Света Анна" Варна са разпоредили незабавно да бъде извършена вътрешна проверка по случая. Установено е нарушение на трудовата дисциплина и ще бъде наложено адекватно административно наказание.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени