Лекар взе близо 1500 лв. за преглед на болно дете в Златни пясъци

Според документите сумата е поискана от д-р Здравко Дамянов

Ф-ра за прегледа
Ф-ра за прегледа Източник: Афера

Лекар с медицинска практика на Златни пясъци е таксувал летуващи в комплекса родители на дете с болно гърло от Литва с 1494 лв. за медицински преглед. За случая разказаха от сайта "Афера", които представиха и документи от прегледа.

 

Копие на фактурата и касовата бележка бързо превзе социалните мрежи, предизвиквайки шок сред потребителите.

 

Според документите сумата е поискана от д-р Здравко Дамянов. Лекарят има индивидуална практика за първична доболнична помощ в "Златни пясъци". Във фактурата за разплащането са отбелязани три дейности - преглед, установен проблем с ухото, отстранен с лекарства и контролен преглед.

 

Преди дни литовски туристи, които прекарват ваканцията на Златни пясъци, отиват до аптека, за да купят лекарства за 9-годишната си дъщеря, която е с настинка и болки в гърлото.

 

От аптеката насочват гостите от Литва към хотел, в който има дежурен лекар. Дежурният лекар е д-р Здравко Дамянов, който преглежда детето, изписва лекарства и на родителите иска сметка от 1494 лв. От разказа на чужденците става ясно, че са ги предупредили, че при картово разплащане сумата ще се вдигне с 20%.

 

Преглед за 1500 лева
Преглед за 1500 лева Източник: Афера

 

Още от "Варна"

Опустошителна буря премина през Белослав, обявиха частично бедствено положение

Създадена е комисия, която да установи причинените щети на жилищни сгради и самостоятелни обекти, като не е необходимо потърпевшите да подават писмени заявления в общинска администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени