Лидерът на "Величие" Ивелин Михайлов няма да става депутат, ще строи комплекс за 400 млн. лева

Комплексът ще съдържа 33 сгради, разположени на територията на бившия радиозавод

Николай Марков (вляво) и Ивелин Михайлов (вдясно)
Николай Марков (вляво) и Ивелин Михайлов (вдясно) Източник: Facebook

ПП "Величие" е новата формация в парламента, която ще има 13 депутатски места. Формацията взе малко под 100 000 гласа на вота на 9 юни. Един от лидерите на "Величие" е бизнесменът и изпълнителен директор на "Исторически парк" Ивелин Михайлов. Той не е в депутатските листи и няма да бъде народен представител.
 
Михайлов планира инвестиция на стойност над 400 милиона лева във Варна – град в града, или място за бизнес и живеене с около 200 000 кв. м. разгърната застроена площ на територията на бившия радиозавод, съобщава БНР.

 

Сделката е осъществена през 2023 г., заводът не е бил собственост на ТИМ, а на акционерното дружество, което преди време го е приватизирало, пояснява Михайлов. По думите му, радиозаводът има разрешение за събаряне.

 

"Ще има хотел, който да обслужва летището, за да може да се развие Варна. Целият проект е направен по начин, който да подпомогне Варна. Идеята е да се направи тип сити – център на Балканите, и това да привлече интелектуални работещи фирми във Варна и в България. Да даде възможност на Варна да се разширява в посока Девня, на това място да се работи и живее едновременно, от интелигентни хора и по този начин Варна да се развива".

 

Комплексът ще съдържа 33 сгради, пише още БНР.

Още от "Варна"

Последни новини

Най-четени