"Маркет ЛИНКС" очаква балотаж и свирепа битка за второто място във Варна

Кандидатът на ГЕРБ Иван Портних е първи с 26 % подкрепа, а разликата между втория - кандидатът на "Възраждане" Коста Стоянов и третия, Благомир Коцев от ПП, е много малка

Община Варна
Община Варна Източник: Zonanews

Изглежда, че много хора декларират, че ще гласуват на изборите във Варна. Имаме много сериозна заявка за избирателна активност, която може да стигне 50%. Това заяви Добромир Живков в предаването "Тази сутрин" по bTV.

 

Регионално проучване е проведено от "Маркет ЛИНКС". Анкетирани са 400 имащи право на глас, проучването е в периода 11-15 октомври.

Първото сигурно нещо е, че във Варна ще има балотаж. Около 26% събира сегашният кмет от ГЕРБ Иван Портних.

 

Битката за второто място ще бъде интересна, там има динамика. Засега данните показват, че втори се класира кандидатът на "Възраждане" Коста Стоянов. При него има много силна мобилизация. Но тя е достигнала своя предел. Разликата между втория и третия, Благомир Коцев, е много малка. Електoратът на ПП-ДБ изглежда разколебан, обясни Живков.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени