Министър Малинов ще участва в международната конференция "Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност"

Министърът на енергетиката Владимир Малинов ще участва в традиционната международна конференция "Българската атомна енергетика – н...

Владимир Малинов
Владимир Малинов Източник: Zonanews

Министърът на енергетиката Владимир Малинов ще участва в традиционната международна конференция "Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност", организирана от "Булатом" на 5-ти юни, сряда, от 9 ч. Конференцията се провежда от 5-ти до 7-ми юни 2024 г. в курортния комплекс "Ривиера" край Варна.

 

Водещи български и международни политици и дипломати, както и експерти от сектора, ще очертаят предизвикателствата и перспективите пред развитието на ядрената енергетика в страната в контекста на Зелената сделка и необходимостта от постигане на въглеродна неутралност на икономиката. Ще бъдат дискутирани възможните сценарии за развитие на сектора в отговор на тези предизвикателства.

Още от "Варна"

Опустошителна буря премина през Белослав, обявиха частично бедствено положение

Създадена е комисия, която да установи причинените щети на жилищни сгради и самостоятелни обекти, като не е необходимо потърпевшите да подават писмени заявления в общинска администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени