МОН проверява случая на агресия над ученичка във Варна, мобилна група психолози оказва подкрепа на място

Регионалното управление на образованието във Варна е сезирало Държавната агенция за закрила на детето и е подала сигнал на органите на МВР

Варна
Варна Източник: Zonanews

Мобилна група от психолози ще оказва подкрепа на ученичка от Варна, станала обект на агресия. Те ще работят и с останалите ученици.

 

Министерството на образованието и науката е стартирало цялостна проверка по случая. Информацията към този етап е, че замесените са от няколко професионални гимназии във Варна. Затова и във всяко от училищата ще работят психолозите от мобилната група. Ще бъде оказана и допълнителна подкрепа на учители от засегнатите училища за повишаване на квалификацията им за реакция при такива случаи и за тяхната превенция.

 

Регионалното управление на образованието във Варна е сезирало Държавната агенция за закрила на детето и е подала сигнал на органите на МВР.

 

Държавна агенция за закрила на детето
Държавна агенция за закрила на детето Източник: Zonanews

Министерството на образованието и науката вече създаде организация във всеки от шестте центрове за психологическа подкрепа в страна да могат да се приемат сигнали и да се обсъждат конкретни случаи от българските училища с цел бърза реакция и превенция на случаи на насилие.

 

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени