НАП е запорирала бивш пионерски лагер на Ивелин Михайлов от "Величие"

Преди седмица изпълнителният директор на НАП Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по сигнали срещу фирмите, свързани с Ивелин Михайлов

Николай Марков (вляво) и Ивелин Михайлов (вдясно)
Николай Марков (вляво) и Ивелин Михайлов (вдясно) Източник: Facebook

Бивш пионерски лагер от 21 дка, заедно с още 12 имота, собственост на неформалния лидер на партия "Величие" Ивелин Михайлов са запорирани от Териториалните дирекции на Националната агенция по приходите във Велико Търново и Ловеч. Това показват данните от разследване на сайта BIRD.bg

 

Бившият пионерски лагер се намира в местността Юртлука край провадийското с. Староселец. Припомняме, че преди седмица изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по сигнали срещу фирмите, свързани с Ивелин Михайлов.


"Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами", каза Спецов. Той дори уточни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати.

 

Излязоха данни, според които близо 650 000 лв. задължения към НАП са натрупали 10 фирми, свързани с Ивелин Михайлов. По отношение на задълженията, бизнесменът коментира:

"Реално е, имахме 300 хиляди лева текущи задължения, но ние сме ги покрили - от 6 фирми, в които участваме, всичките 300 хиляди лева задължения са покрити. Останалите 4 фирми са с декларирани приходи на работещи фирми, има лихва по закон, фирмите имат активи, плащат се данъците им".

 

Михайлов сподели, че атракционът "Исторически парк" струва милиарди, ако трябва да го построи държавата или външна фирма.

"Парите за проекта идват от оптимизирана работа, мои инвестиции, както и от други хора, акционери и от един постоянен процес на генериране на средства от търговска дейност. Продавам имоти, къщи'', сподели бизнесменът. Михайлов разкри, че са грешни твърденията, че е подвел хора с пари.

 

По отношение на нападките, че партия "Величие'' е проруско движение, той коментира:

"Няма руски инвестиции в проекта Величие. Твърдо казвам не, никакви руски пари не са ни давани. Ако някой руснак инвестира 5 млн. лева някъде и се договорим с него, ще ви дам договора, с който ги е инвестирал, няма да ги откажа, но не са ми предлагали никога".

Още от "Варна"

Ивелин Михайлов: Изчистихме "Величие" от корумпираните хора около Николай Марков

Не можем да гарантираме и сега и за в бъдеще, че 100% хората, с които работим, ще бъдат коректни, но стъпка по стъпка ще изчистваме, докато сформираме здрава група от хора, посочи той

Прочетете повече прочетете повече

Магистрати от седем европейски държави посетиха Апелативна прокуратура – Варна и се запознаха с работата на прокурорите

Гостите бяха посрещнати от прокурор Николета Арнаудова, която успя да превърне посещението им в своеобразно пътешествие в работната атмосфера на прокурорите в Република България

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени