Невяна Митева: С промяната на "Дондуков" 2 ще спрем концентрацията на власт

Ние с проф. Анастас Герджиков сме демократичният избор за България

Невяна Митева във Варна
Невяна Митева във Варна Източник: Комуникационен екип на Герджиков-Митева

Нужна е промяна на "Дондуков" 2 и тя е възможно да се случи на балотажа в неделя – за да спре концентрацията на власт в една институция. Това каза кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева на среща с граждани във Варна. Политическата система е застрашена, тревожни са сигналите, които дойдоха от президентската институция към партиите на протеста, които загубиха от предходните си изборни резултати – кой стъпва на гърба на тези партии, за да концентрира властта в нов 5-годишен мандат, попита риторично Митева. И напомни, че лидерът на най-старата партия – Корнелия Нинова, е нарушила мълчанието си и е споделила за зловещо задкулисие, обслужвано с обществени поръчки от служебното правителство.

 

Среща с граждани във Варна
Среща с граждани във Варна Източник: Комуникационен екип на Герджиков-Митева

Ние с проф. Анастас Герджиков сме демократичният избор за България, каза Митева. И напомни думите му, че никога няма да си позволи да влезе в ролята на архитект на политическата система. Митева призова присъстващите преди балотажа да се обърнат и към близките си, и към своите опоненти и да им кажат, че вотът е мажоритарен, избират се личности и двамата с проф. Герджиков са алтернативата. "Нашата политика е на протегнатата ръка, на добрата дума - целта ни е обединение на всички българи. Трябва да се обърнем с добра дума към всички, които са разколебани", каза още Митева.

 

Политическата криза унищожава всичко градивно в страната, каза Митева. И критикува служебното правителство, което не полага усилия за справяне с кризите в страната. "Нима всеки не се сблъсква с растящите заради инфлацията цени? Чака ни тежка зима", каза тя.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени