Nula.bg и Икономически университет-Варна стартират партньорство

Nula.bg и Икономически университет – Варна със съвместна инициатива за подпомагане на практическото обучение на студенти по счетоводство и финанси

Nula.bg и Икономически университет - Варна стартират партньорство
Nula.bg и Икономически университет - Варна стартират партньорство Източник: Steam

Българската технологична компания Nula.bg и Икономически университет - Варна сключиха партньорство за обучение на студенти. Двете организации обединиха усилия с цел да доразвият уменията и знанията на студентите, които се обучават в бакалавърски специалности "Счетоводство и одит" и "Счетоводство и финанси" в съответствие с потребностите на пазара на труда от нови професионалисти, които да могат да работят с дигитални технологии. Стартиралата инициатива цели да подпомогне обучението на студентите, като го доближи до реална бизнес среда, както и да разкрие нови възможности и перспективи за професионална реализация пред младите хора.

 

"Икономически университет - Варна е една от най-авторитетните образователни институции в областта на икономическите науки. С тях ни свързва споделеното убеждение, че при съвременните динамично променящи се бизнес условия, единствено теоретичните знания не са достатъчни за създаването на успешни кадри. Нашият екип притежава голям опит в областта на дигитализацията на бизнеса и смятаме, че може да добави стойност в подготовката на младите хора, както чрез споделяне на знания, така и чрез възможността студентите да се докоснат до облачно базирана платформа за счетоводство и финанси. Надяваме се, че заедно ще допринесем за преодоляването на проблеми, които припознаваме като свои – липсата на достатъчно квалифицирани кадри, нуждата от това бизнесът в България да има дигитална култура и да използва нови технологии",  коментира Мартин Матеев – основател и изпълнителен директор на Nula.bg.

 

В рамките на партньорството с Икономически университет – Варна, екипът на компанията ще предостави на студентите безплатен лиценз за използване на Nula.bg -  първият изцяло облачно базиран софтуер за счетоводство и финанси в България. Студентите, изучаващи дисциплина "Информационни системи и технологии в счетоводството", както и целият "Финансово-счетоводен факултет" ще имат възможност да изпълняват процеси и задачи в системата, доближавайки се максимално до работата в реална среда. За да допринесе в практическото обучение на студентите, екипът на Nula.bg предвижда и срещи с младите хора, по време на които да представя важни теми от сферата на бизнеса, споделяне на добри практики и опит.

 

"Развитието на технологиите и дигитализацията на бизнес процеси поставя нови предизвикателства пред обучението на специалисти в сферата на счетоводството и фирмените финанси. Радваме се на партньорството ни с професионалистите от Nula.bg, тъй като с тяхно съдействие ще имаме възможността да обучим още по-добре подготвени за практиката кадри. Все по-голяма значимост придобива професията на счетоводителя, като консултант на ръководители на предприятия по отношение състоянието и развитието на техния бизнес. Затова е важно, нашите студенти да бъдат обучавани със съвременни информационни технологии, за да получат максимално бърза практическа реализация и да отговарят на очакванията на бизнеса", коментира доц. д-р Надежда Попова-Йосифова – преподавател и ръководител на катедра "Счетоводна отчетност" в Икономически университет – Варна.

 

С партньорството си с Икономически университет – Варна, Nula.bg стартира инициативата си за подкрепа на образованието. Компанията разработва специална партньорска програма, която предоставя възможност на студентите в българските университети да използват съвременно облачно решение и да се докоснат до реалната бизнес среда по време на своето обучение. Тази инициатива има за цел да подкрепи академичното образование и да подпомогне студентите в придобиването на практически опит, свързан с тяхната успешна бъдеща кариерна реализация.

 

Повече за Nula.bg

Nula е онлайн бизнес софтуер, разработен с цел иновативно и интелигентно управление на финансите, счетоводството, персонала и данъчните задължения. Той е подходящ както за собственици на бизнеси, така и за финансово-счетоводни компании, работещи с микро, малки и средни предприятия.

С нарастващата потребност за по-ефективно и сигурно управление на финансите, Nula предоставя възможност за проследяване на данни и анализи в реално време, които служат като катализатор за вземането на информирани и стратегически бизнес решения.

Nula не само предоставя прозрачност и сигурност в управлението на финансите, но и автоматизира ръчните и повтарящи се процеси, което води до съществено намаляване на оперативните разходи. С технологии, базирани на изкуствен интелект, Nula оптимизира финансовите операции и подпомага бизнеса да постигне стабилност и растеж.

Иновативното софтуерно решение, разработено от българската компания Nula.bg, е надежден партньор за всеки бизнес, насочен към постигане на финансов успех и конкурентно предимство в динамичната среда на съвременния пазар.

Повече информация можете да откриете на адрес https://nula.bg/

Още от "Варна"

Ивелин Михайлов: Изчистихме "Величие" от корумпираните хора около Николай Марков

Не можем да гарантираме и сега и за в бъдеще, че 100% хората, с които работим, ще бъдат коректни, но стъпка по стъпка ще изчистваме, докато сформираме здрава група от хора, посочи той

Прочетете повече прочетете повече

Магистрати от седем европейски държави посетиха Апелативна прокуратура – Варна и се запознаха с работата на прокурорите

Гостите бяха посрещнати от прокурор Николета Арнаудова, която успя да превърне посещението им в своеобразно пътешествие в работната атмосфера на прокурорите в Република България

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени