От "Енерго-Про"предупредиха: Телефонни измамници звънят от името на компанията

Уведомяват за манипулиран електромер, засечена кражба на ток и предупреждават, че ще изпратят екип, като съответно за "услугата" изискват пари от клиентите

Енерго Про-Energo Pro
Енерго Про-Energo Pro Източник: Zonanews

Клиенти на ЕНЕРГО-ПРО сигнализират за телефонна измама, при която се злоупотребява с името на компанията. Сигналите са от жители на град Варна, които са получили телефонни обаждания от неизвестни лица от скрит номер.

 

Измамниците се представят за служители на компанията и уведомяват за манипулиран електромер, засечена кражба на ток и предупреждават, че ще изпратят екип, като съответно за "услугата" изискват пари от клиентите.

 

От ЕНЕРГО-ПРО съобщават, че нямат практика да се обаждат на своите клиенти по телефона за извършване на услуга, освен в случаите, в които те имат подадено в компанията писмено заявление за услуга по ценоразпис.

 

В тези случаи номерът от служител на компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество 0700 16161.

 

Заплащането на заявените услуги е възможно единствено в Центровете за обслужване на клиенти. От компанията съветват клиентите да следват само официалните канали на комуникация с ЕНЕРГО-ПРО и при съмнение за злоупотреба с името на компанията, незабавно да сигнализират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се обърнат към органите на реда.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени