Откриха нов готварски кабинет в Центъра за специална образователна подкрепа във Варна

Заниманията ще се провеждат от учител-специалист по професионална подготовка

Нов кабинет по готварство в ЦСОП - Варна
Нов кабинет по готварство в ЦСОП - Варна Източник: ЦСОП - Варна
Нов готварски кабинет в Центъра за специална образователна подкрепа (ЦСОП-Варна) бе открит преди дни, съобщават от Община Варна. Придобивката е част от стратегията за приобщаващо образование на дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. В кабинета ще бъда провеждани часове по практика на учениците от професионално направление "Ресторантьорство и кетъринг" с цел усвояване на технологията на храните и начините за организиране на събития.
 
Новите електрически уреди в кабинета са на стойност 5 000 лв. и са дарени от фирма "Роберт Бош" ЕООД. Нововъведението ще подпомогне обучението на учениците със специални образователни потребности да придобият знания и умения за работа в заведения за хранене от различен тип, ще допринесе за повишаване качеството на професионалното образование в Центъра и ще увеличи връзката му с нуждите на пазара на труда.
 
Заниманията ще се провеждат от учител-специалист по професионална подготовка. През следвачаща учебна година часове по практика ще имат ученици от специалност "Сладкар и хлебар".

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени