Продължава разследването на големия пожар в старчески дом в село Рояк

При инцидента загинаха 9 души

Атанас Михов, директор на ОД на МВР-Варна
Атанас Михов, директор на ОД на МВР-Варна Източник: NOVA

Продължава разследването на големия пожар в старчески дом в село Рояк. При инцидента загинаха 9 души, имало е и обгазени. По първоначални данни огънят е започнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж. Предполагаемата причина за случилото се е късо съединение в помещението, в което се намират бойлерите.  

 

Пожарът бързо е бил овладян от пристигналите на място пожарни автомобили. Обитателите на дома са били евакуирани. Очаква се заключението на разследващите след първоначалните огледи. Районът все още е отцепен, продължават огледите.

 

"Първоначалният оглед е извършен през нощта. Телата са извозени в съдебна медицина", заяви за медиите Атанас Михов, директор на ОД на МВР.

Още от "Варна"

Министър Богданов: Акциите на Пловдивския панаир са и трябва да бъдат собственост на държавата

Започва реален процес по подготовка на конкретните терени за обособяване на индустриална зона край Варна. Проектът ще е съвместен – между „Национална компания индустриални зони“ и общините Варна и Аксаково

Прочетете повече прочетете повече

Министър Богданов: Създаваме възможност за партньорства между университетите и публичните предприятия, за да задържим и

Това заяви във Варна министърът на икономиката и индустрията, който днес се срещна с академичното ръководство, преподаватели и студенти в Икономическия университет в града

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени