Продължават честванията по случай 145 години на Български военноморски сили

Тържествата днес са във Варна

Български военноморски сили (ВМС на РБългария)
Български военноморски сили (ВМС на РБългария) Източник: БГНЕС

Днес във Варна ще има тържества за 145 годишнината от създаването на Българските военноморски сили. На Морската гара ще бъдат вдигнати флаговете на военните ни кораби, ще има и много атрактивни демонстрации, съобщава БНР.

 

"И днес Военноморските сили продължават традициите, заложени от нашите предшественици. Нашата задача продължава и за бъдеще ще бъде да пазим морския суверенитет и морските интереси на република България. И в тази сложна обстановка, в която се намираме военноморските сили продължават да носят тази вахта и изпълняват тази задача ежедневно, ежечасно и ежеминутно", заяви контраадмирал Кирил Михайлов - командир на Военноморските сили.

 

Контраадмиралът допълни, че корабите на военноморските сили непрекъснато провеждат наблюдения в Черно море, за да се гарантира безопасността на корабоплаването. От началото на войната в Украйна до момента са унищожени 6 плаващи мини и е реагирано на почти 60 сигнала. "Защото за нас това е най-важната задача - да пазим бреговете безопасни", подчерта той.

 

Контраадмирал Кирил Йорданов
Контраадмирал Кирил Йорданов Източник: Български ВМС

 

Още от "Варна"

Опустошителна буря премина през Белослав, обявиха частично бедствено положение

Създадена е комисия, която да установи причинените щети на жилищни сгради и самостоятелни обекти, като не е необходимо потърпевшите да подават писмени заявления в общинска администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени