Проф. д-р Костадин Ангелов в Долни Чифлик: Предвиждаме стимули за връщане на българите в родината

В българските неделни училища по света учат над 30 000 български деца. С 30 млн. лева ще бъдат премахнати таксите, които родителите плащат за тях, посочи той

Проф. Костадин Ангелов в Долни чифлик
Проф. Костадин Ангелов в Долни чифлик Източник: ПП ГЕРБ
Да започнем да събираме българите, за да не се разпиляват по света. В предизборната програма на коалиция ГЕРБ/СДС това е приоритет за следващ мандат с допълнителен финансов ресурс в първата година на завръщането им. Това каза на среща с гражданите в  Долни чифлик водачът на варненската коалиционна листа проф. д-р Костадин Ангелов. По думите му с над 50 милиона лева ще бъде финансирана програма, с която ще се плаща половината от средната работна заплата за 1 година, ако лицето започне работа в град или населено място, където средната работна заплата е по-ниска от тази за страната, наем, детегледачка, транспорт до работното място.
 
"Осигурява се и безплатно обучение по български език за съпруга или съпругата, ако са чужденци", обясни Ангелов. Той допълни, че се предвиждат допълнителни средства за подпомагане на българските училища зад граница, за да не забравят българските деца своя език и култура, които правят един народ жив. "В българските неделни училища по света учат над 30 000 български деца. С 30 млн. лева ще бъдат премахнати таксите, които родителите плащат за тях", посочи водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Варна.
 
Бившият здравен министър от правителството на Бойко Борисов заяви, че медицината ще отиде там, където липсва - с 30 мобилни поликлиники, аптеки и стоматологични кабинети на колела. "В следващ управленски мандат се предвижда пенсиите да се индексират ежегодно и след 4 години минималната да стане 600 лева, а 50-те лева в подкрепа по време на пандемията от правителството на Борисов, да останат постоянен приход за възрастните хора", обясни проф. д-р Костадин Ангелов. Той се ангажира с осигуряване на средства за трети етап на канализацията и изграждане на пречиствателна станция в Долни чифлик. 
 
Кандидатката за народен представител от ГЕРБ-СДС-Варна Станка Тодорова от Долни чифлик обясни, че новото в социалните мерки за следващ мандат е грижата за бездомните, които нямат близки, покрив и дори документи за самоличност. "Изваждането на лична карта и регистрация в системата е първото, което ще се направи за тях, за да е възможно осигуряване на общинско жилище и социални услуги", посочи Тодорова. 
 

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени