"Промяната" убива и в старческите домове

67-годишен мъж е издъхнал в началото на тази година във въпросния комплекс. Според неговата дъщеря е имало белези и рани по главата на нейния баща

Грижа за възрастни хора
Грижа за възрастни хора Източник: Интернет

Прокуратурата във Варна разследва сигнал за смъртен случай в дом за възрастни. Става дума за комплекс в село Аспарухово, където бяха настанени обитателите на дома от село Рояк след пожара, при който загинаха 9 души.

 

67-годишен мъж е издъхнал в началото на тази година във въпросния комплекс. Според неговата дъщеря е имало белези и рани по главата на нейния баща, посочва NOVA. "Пуснала съм жалба в прокуратурата и следствието тече. Аутопсията беше направена от трима лекари, за да не може да се оспорва.

 

Мога да кажа само едно - лекарят, с когото имах разговор и преди следствието, ми каза, че баща ми е починал от удари по главата - било то падания или удар от някое лице. Нараняванията са били два - три дни преди смъртта му. Организмът му е бил здрав", каза дъщерята на починалия Мариам Мхитарян.

 

"Всеки има право да постъпи така, както смята за добре. Мисля, че е добре да дадем възможност на институциите да си свършат работата, за да установят дали има някакви грешки", коментира управителят на дома в Рояк Милена Мазурик. Според нея е възможно възрастният мъж да е паднал и така да е получил нараняванията.

 

"Защото през последните дни беше агресирал първо срещу шкаф и други мебели в стаята си. Така че е абсолютно възможно да се самонарани", заяви Мазурик. Управителят на дома каза, че няма информация мъжът да е бил със синини. Не е виждала снимки или доказателства за това.

 

На въпрос дали е възможно служител на дома да прикрие синините, отговори: "Защо да не е възможно. Аз в момента не мога да говоря от името на някого другиго. Аз лично смятам, че не може да става въпрос за никакво насилие", добави тя.

 

Мазурик обясни, че е видяла клипа, но смята, че въпроси трябва да се зададат на този, който го е снимал. "Предполагам, че има органи, които могат да установят", посочи тя. "Никой не ме е потърсил и нямах информация, че баща ми е в синини и се самонаранява", уточни дъщерята на починалия.

 

Още от "Варна"

Неделно училище разказва историята на световноизвестния художник Стоимен Стоилов

Тържеството бе организирано в рамките на Националната програма на МОН "Неразказаните истории на българите", по която работи неделното училище в австрийската столица

Прочетете повече прочетете повече

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени