Рощок организира онлайн среща за сътрудничество с Варна

Фокус ще бъде поставен върху региона на Балтийско море и европейската стратегия за неговото развитие

Рощок
Рощок Източник: Pixabay
Побратименият с Варна германски град Рощок организира дигитално информационно събитие Making Waves, по време на което ще бъдат представени възможностите за съвместни проекти, финансирани от Европейския съюз, съобщават от отдел "Протокол и международно сътрудничество", към дирекция "Канцелария на кмета".
 
Партньорският град кани представители от администрацията, неправителствени и бизнес организации, университети и други заинтересовани страни, да се запознаят с програми за финансиране като CERV, Хоризонт Европа, Еразъм+ и Interreg.
 
Фокус ще бъде поставен върху региона на Балтийско море и европейската стратегия за неговото развитие, които целят подобрението на международната конкурентоспособност, екологичното състояние и социалното сближаване. Участие вече са заявили Съюзът на балтийските градове и Европейският център за интеграция, които ще представят своите инициативи и стратегии за развитие на трансгранично сътрудничество.
 
Семинарът ще се проведе в периода 9 -10 март 2022 година.
 
Желаещите да участват могат да се регистрират на адрес - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSea2QbFZwkpTBU_6ESTMUNqvfzFpG6IA_Bau9-avibSaIYNVA/viewform.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени