Румен Радев: Всяко посегателство срещу живота на гражданите е недопустимо

Президентът заяви това по време на посрещането на кораба "Св. Св. Кирил и Методий" във Варна

Румен Радев
Румен Радев Източник: Пресслужба на Президента на РБ

"Става въпрос за посегателство срещу българска институция, очаквам компетентните органи възможно най-бързо да установят всички обстоятелства по случая и да изправят извършителите пред българския съд. Подобни деяния трябва да се наказват с най-голямата строгост на закона. Всяко посегателство срещу живота на гражданите е недопустимо".

 

Това заяви Румен Радев по време на посрещането на кораба "Св. Св. Кирил и Методий" във Варна. Той обяви, че ще връчи първия мандат скоро.

 

"49-ото Народно събрание следва да приеме важните закони по Плана за възстановяване и устойчивост, по държавния бюджет, независимо от изхода на процедурата за излъчване на правителство. Очаквам парламентът да подходи отговорно и да изпълнява своите задължения.

 

"Отговорност на политическите сили е как се договарят в парламента - при какви условия са готови да влязат в коалиционен формат на управление", каза още Румен Радев.

 

Корабът "Св. Св. Кирил и Методий" се завърна след първата си експедиция до Антарктида. Плаването беше четири месеца. Посрещат го с церемония на Морска гара – Варна.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени