С танк ли се движи областният управител на Варна, пита Славена Точева от ГЕРБ-СДС

От ПГ на ГЕРБ-СДС питат премиера за назначаването на Благомир Коцев, за злоупотреба с държавно гориво и за съдбата на останалите моряци от м/к "Царевна"

Славена Точева, ГЕРБ
Славена Точева, ГЕРБ Източник: Zonanews

Законно и морално ли е областният управител на Варна Благомир Коцев да заема държавен пост, след като има участие в 3 фирми, върху които има запор от Дойче банк след решение на Холандския съд. Този въпрос задава към премиера Кирил Петков варненският народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Славена Точева.

 

Тя настоява за писмен отговор от министър-председателя дали областният управител Коцев има достъп до квалифицирана информация, разглеждал ли е документи със съответния гриф. Ако има достъп - с какъв акт го е получил. А ако няма – каква е причината за това?

 

Депутатът отправя и въпрос "С танк ли се движи областният управител на Варна, след като през 7 минути зарежда по 150 литра дизел". Въпросът е вследствие на получен сигнал от граждани, че на 14.04.2022 г. служебният автомобил на областния управител Благомир Коцев с номер В 2323 ВВ е заредил в рамките на 7 минути (в 20:19 ч. и в 20:26 ч.) с по 150 литра държавно гориво.

 

Каква е политиката на правителството относно евакуацията на останалите моряци, част от екипажа на кораба "Царевна"?, пита още народният представител.

 

Към вицепремиера и финансов министър Асен Василев е отправен следният въпрос: Каква е похарчената сума за спасителна операция на моряците от кораба "Царевна", която два пъти беше неуспешна, а третия път те изпревариха осъществяването й, слизайки сами от кораба? Отговорите се очакват в пленарна зала по време на парламентарен или блиц контрол.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени