Славена Точева подава оставка като депутат от ГЕРБ

Тя бе проверявана от прокуратурата за купуване на вот

Славена Точева, ГЕРБ
Славена Точева, ГЕРБ Източник: Zonanews

Славена Точева от парламентарната група на ГЕРБ-СДС е подала заявление до председателя на 49-ото Народно събрание (НС) Росен Желязков, в което посочва, че подава оставка като народен представител.

 

Тя се позовава на чл. 72 ал.1 т.1 от Конституцията, който гласи, че "пълномощията на народния представител се прекратяват предсрочно при подаване на оставка пред Народното събрание".

 

Точева е избрана за депутат от 3 МИР Варна, член на Комисията по околната среда  и водите и Комисията по туризъм в 49-отото НС. Била е депутат и в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото НС, показва справка на страницата на парламента. Според "24 часа" оставката е подадена след изрично настояване от страна на лидера на партията Бойко Борисов.

 

На няколко последователни избора за народни представители Точева бе кандидатът, който събираше най-много преференции. На последните парламентарни избори през април 2023 г. тя събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за купуване на вот.

 

Тези обвинения се пренесоха и върху цялата варненска структура на ГЕРБ, която изгуби битката за кмет на града на последните местни избори.

Още от "Варна"

Министър Богданов: Акциите на Пловдивския панаир са и трябва да бъдат собственост на държавата

Започва реален процес по подготовка на конкретните терени за обособяване на индустриална зона край Варна. Проектът ще е съвместен – между „Национална компания индустриални зони“ и общините Варна и Аксаково

Прочетете повече прочетете повече

Министър Богданов: Създаваме възможност за партньорства между университетите и публичните предприятия, за да задържим и

Това заяви във Варна министърът на икономиката и индустрията, който днес се срещна с академичното ръководство, преподаватели и студенти в Икономическия университет в града

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени