Славена Точева подава оставка като депутат от ГЕРБ

Тя бе проверявана от прокуратурата за купуване на вот

Славена Точева, ГЕРБ
Славена Точева, ГЕРБ Източник: Zonanews

Славена Точева от парламентарната група на ГЕРБ-СДС е подала заявление до председателя на 49-ото Народно събрание (НС) Росен Желязков, в което посочва, че подава оставка като народен представител.

 

Тя се позовава на чл. 72 ал.1 т.1 от Конституцията, който гласи, че "пълномощията на народния представител се прекратяват предсрочно при подаване на оставка пред Народното събрание".

 

Точева е избрана за депутат от 3 МИР Варна, член на Комисията по околната среда  и водите и Комисията по туризъм в 49-отото НС. Била е депутат и в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото НС, показва справка на страницата на парламента. Според "24 часа" оставката е подадена след изрично настояване от страна на лидера на партията Бойко Борисов.

 

На няколко последователни избора за народни представители Точева бе кандидатът, който събираше най-много преференции. На последните парламентарни избори през април 2023 г. тя събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за купуване на вот.

 

Тези обвинения се пренесоха и върху цялата варненска структура на ГЕРБ, която изгуби битката за кмет на града на последните местни избори.

Още от "Варна"

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени