Смениха управителя на ВиК-Варна

Кметовете или техни представители от останалите десет общини не са подкрепили смяната на досегашния управител заради липсата на мотиви

ВиК-Варна
ВиК-Варна Източник: Zonanews

Михаил Маринов е новият управител на ВиК-Варна. Той заема мястото на досегашния ръководител на дружеството Веселин Русев, съобщи БНР. Решението беше взето на Общото събрание на ВиК-Варна. Предложението за смяната е на държавата, която има 51 % участие във ВиК-Варна.

 

Маринов е избран за управител на ВиК-Варна до провеждането на конкурс. Гласували са само държавата и представителят на Община Варна Николай Костадинов, съветник от "Възраждане".

 

Кметовете или техни представители от останалите десет общини не са подкрепили смяната на досегашния управител заради липсата на мотиви. Представители на община Дългопол отсъстваха.

 

Припомняме, че от 2013 до 2023 г. Михаил Маринов е бил заместник-управител на водоснабдителното дружество в морската столица. Веселин Русев, досегашен управител на ВиК-Варна, е освободен.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени