Спряха уличното осветление в 17 населени места в Аврен

Живеещите там обаче недоволстват, че режимът е довел до увеличаване на катастрофите и на битовата престъпност в района

Улично осветление
Улично осветление Източник: Eufunds.bg

Спряха уличното осветление в 17 населени места в Аврен, съобщи БНТ. Живеещите там обаче недоволстват, че режимът е довел до увеличаване на катастрофите и на битовата престъпност в района.

За да пести ток, кметът на Община Аврен решава да спре уличното осветление в 17 населени места. Казва, че през последните месеци сметките са станали непосилно високи.

 

"Ноемврийската фактура за ток от "Енерго Про" беше в размер на 49 000 лева, декемврийската ни сметка за ток е близо 60 000 лева. Тоест ние за 2 месеца трябва да платим толкова ток, колкото сме плащали за 6 месеца през 2020 година. Ние сме в невъзможност да се справим с тези сметки", каза кметът на община Аврен Емануил Манолов.

 

Община Аврен е една от най-големите във Варненска област, в нея живеят над 4 000 души. Хората са притеснени, че кражбите и инцидентите през тъмните часове на денонощието са се увеличили. Жителите на Община Аврен настояват осветление да има поне до 22.00 часа, за да могат спокойно да се приберат в домовете си.

 

"Опитахме да въведем временен режим, частичен. Обаче се оказа, че премахването на фотоклетките и заменянето им с часовници също ще оскъпи с близо 10 000 лева сметката", каза кметът.

 

Още от "Варна"

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени