Стартира кампания "Безопасен интернет" във Варна

Целта на кампанията е да повиши информираността на учениците и гражданите, за да сърфират безопасно в мрежата

Варна
Варна Източник: Zonanews
Кампанията по повод Международния ден за безопасен интернет организира дирекция "Превенции" към Община Варна, съобщават от местната администрация. Инициативата започва днес 8-ми февруари и ще продължи до края на месеца.
 
Ще бъде достъпна интерактивна игра на страницата на Facebook и Instagram на дирекцията. Желаещите да участват трябва да отговарят на въпроси, свързани с използването на глобалната мрежа, за да проверят до колко познават добрите практики за сърфиране в интернет. Всеки въпрос е последван от слайд, който дава информация за правилния отговор и кратко обяснение. Целта на играта е да провокира критично мислене и вземане на информирани решения, съобщиха от ресорната дирекция.
 
Стартира кампанията
Стартира кампанията "Безопасен интернет" Източник: Община Варна

 
Предвидени са и над 5000 превантивно-информационни материали – плакати, наръчници, стикери, гривни и книжки за варненки ученици. Целта на кампанията е да повиши информираността на учениците и гражданите, за да сърфират безопасно в мрежата.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени