Стартира мащабен проект за ново улично осветление в район "Младост" във Варна

Подмяната на осветлението ще намали разходите за електроенергия със 109 981.64 лв. годишно

Подменят уличното осветление в район Младост
Подменят уличното осветление в район Младост Източник: Община Варна

Проект за ново улично осветление в район "Младост"  кв.16, "Възраждане" ІІІ м.р. и "Възраждане" ІV м.р. започва Община Варна. Предвижда се подмяна на 1 105 амортизирани осветители с нови светодиодни LED лампи с високо качество и повишен светлинен добив. Това ще намали разходите за електроенергия със 109 981.64 лв. годишно, а въглеродните емисии ще намалеят със 714,02 tCO2, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".


Общата стойност на проекта е 1.3 млн. лв., от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 713 306 лв., а съфинансирането е в размер на 599 500 лв. Средствата са осигурени от програмата "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност" на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2020. Варна е една от 20-те общини, успешно защитили проектното предложение, от общо 107 кандидатстващи.


Ново осветление ще бъде изградено на улици, пътни и пешеходни подходи към жилищни входове, открити паркинги и междублокови пространства. Модернизацията ще повиши енергийната ефективност и да се подобри качеството на живот в община Варна, от което ще могат да се възползват 18 794 човека. 

Още от "Варна"

Ивелин Михайлов: Изчистихме "Величие" от корумпираните хора около Николай Марков

Не можем да гарантираме и сега и за в бъдеще, че 100% хората, с които работим, ще бъдат коректни, но стъпка по стъпка ще изчистваме, докато сформираме здрава група от хора, посочи той

Прочетете повече прочетете повече

Магистрати от седем европейски държави посетиха Апелативна прокуратура – Варна и се запознаха с работата на прокурорите

Гостите бяха посрещнати от прокурор Николета Арнаудова, която успя да превърне посещението им в своеобразно пътешествие в работната атмосфера на прокурорите в Република България

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени