Ученици и студенти създадоха 10 филма за Варна

Поредицата ще бъде включена в новото електронно информационно младежко издание Youth street - Varna

Град, целунат от морето - Youth street
Град, целунат от морето - Youth street Източник: Община Варна

Ученици и студенти от Варна създадоха забавни образователни филми по проект "Град, целунат от морето - Youth street". Младежите влязоха в ролите на актьори, режисьори и сценаристи при заснемането на тематични образователни ленти, съобщават от Община Варна. Поредицата, реализирана от младежи за младежи, е по проект на Сдружение "Пресклуб Варна" "Град, целунат от морето - Youth street" и е с финансовата подкрепа на Фонд Култура към Община Варна. Тематиката на продукциите е свързана с честванията по повод 100-годишнината на Варна като курортен град.


Поредицата ще бъде включена в новото електронно информационно младежко издание Youth street - Varna, което се реализира чрез репортерска мрежа от ученици и студенти. 10-те филма са с продължителност от по 30 минути и носят заглавията "ИУ-Варна: Красив дом на вековен академичен дух и модерна среда за конкурентно образование на кадри в туризма", "Да запазиш билет в сърцето си - 100 години театър Варна", "10 любопитни факта за архитектурата на Варна като  курортен град", "Фиестата Варна - Топ 10 на знаковите културни събития на Варна", "Вкусна Варна – топ 10 кулинарни шедьоври  за туриста", "Топ 10 на най-предпочитаните места във Варна и региона за духовен и поклоннически туризъм", "Магията на водата -10 факта за лечебната и пречистваща сила на морето и минералните извори във Варна", "Свят непознат –10 от най-ценните археологически находки във Варна в последните сто години", "Градски бижута - Топ 10 на арт акцентите в градската среда на Варна, предпочитани за селфита", "Вречени на морето - 140 години Морско училище".


Част от филмите, а скоро и всички продукции ще могат да бъдат гледани в youtube канала Youth street-Varna, както и в младежката информационна медия Youth street-Varna.

Още от "Варна"

Последни новини

Най-четени