Варна очаква приходи от 22.7 млн. лева от общинска собственост

Над 3 млн. лева са планирани за изработка на ПУП във връзка със стартиране на процедурите на обособяване на новата индустриална зона край Аксаково

Община Варна
Община Варна Източник: Община Варна

Общо 22,7 млн. лева приходи очаква Община Варна от управление и разпореждане с имоти – общинска собственост. Те ще влязат в хазната от продажби, наеми, концесии и приватизация, става ясно от Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2021г., която беше одобрена от ресорната комисия към Общинския съвет. Програмата е отворена и може да бъде актуализирана през годината.


В местната хазна от продажбата на поземлени имоти и сгради на търг или публично оповестен конкурс, както и от прекратяване на съсобственост се очаква да влязат 17.2 млн. лева. 2.1 млн. са планирани от наеми, включително от плажове държавна собственост. Очакваната сума от концесии е в размер на 1.7 млн. лева. В бюджета за тази година общината е планирала разходи за придобиване, управление и разпореждане с общински недвижими имоти и вещи в размер на 8.3 млн. лева. 4.2 млн. лева от тях са за принудително отчуждаване – 3.65 млн. лева за придобиване на земя и 550 хил. лева – на сгради.

 

Предвиждат се отчуждителни процедури за реализацията на мащабния ВиК проект, по който ще бъдат изградени водопроводи и канализационни мрежи във вилните зони и курортните комплекси на север от Варна. Предстои отчуждаване на имоти и за разширение на гробищен парк "Запад" в с. Тополи.

 

В разходната част над 3 млн. лева са планирани за изработка на ПУП във връзка със стартиране на процедурите на обособяване на новата индустриална зона край Аксаково.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Последни новини

Най-четени