Варна организира 100 безплатни пешеходни туристически обиколки

Обиколките ще се проведат от 18-ти май до 29-ти септември

Професионални екскурзоводи ще водят безплатните туристически обиколки
Професионални екскурзоводи ще водят безплатните туристически обиколки Източник: Община Варна

Общо 100 безплатни пешеходни туристически обиколки, водени от професионални екскурзоводи, ще се проведат във Варна през 2021 година, съобщават от общинската администрация. От тях на английски език са 78, а останалите 22 - на български. Организатори са дирекция "Туризъм" към Община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България. Целта на туровете е презентация на културно-историческото наследство и забележителностите на града. Инициативата се провежда за осма поредна година.


Обиколките ще се проведат в периода от 18-ти май до 29-ти септември, с начален час 10:30 ч., а сборният пункт е пред Туристическия информационен център. Темите са: вторник - "Открий Варна" ("Discover Varna"), сряда -"Архитектурата на Варна" (Varna architecture"), петък - "Антична Варна" ("Ancient Varna") и събота - "Стара Варна" ("Old Varna"). Групите с английските беседи ще се събират по утвърден график всеки вторник, сряда, петък и събота, като за отделните дни темата и маршрута ще бъдат различни.


Специално за българската аудитория пешеходните обиколки ще бъдат тематични, посветени на различни празници. На 14 февруари таци година вече се проведе и първият тур, посветен на Деня на археолога и Деня на влюбените. Следващата обиколка ще бъде на 3-ти март по случай националния празник на България. Повече информация за туристическите обиколки можете да откриете на сайта на общината.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени