Варна отбелязва празника си днес

Цял ден в различни точки на града ще бъдат проведени спортни и културни събития

Тържествено вдигане на флагът на града
Тържествено вдигане на флагът на града Източник: Община Варна

С тържествена архиерейска Света литургия, отслужена в Катедралния храм "Успение Богородично" от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, започна празника на Варна днес. Веднага след това по традиция бе вдигнат тържествено флагът на града на пл. "Св. Св. Кирил и Методий", съобщават от местната администрация.


Цял ден в различни точки на града ще бъдат проведени спортни и културни събития. В 20 ч. е началото на тържествената церемония за връчване на почетните звания и отличия на Варна в Летния театър. В концерта по-късно ще участват Кирил Хаджиев – TINO, Атанас Кателиев, Виктория Георгиева, Атанас Колев и Стенли. В 20,30 ч. започва концертът край фонтана на площад "Независимост", с участието на симфоничния оркестър на Държавна опера Варна. Точно в 23,00 ч. небето над морската столица ще бъде озарено от светлинно шоу с празнична заря.


Организатор са събитията е Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени