Варна ще си сътрудничи с УНИЦЕФ и Върховния Комисариат на ООН за бежанците

В началото на военните действия Община Варна предостави безплатни възможности за медицинска помощ в общинските ДКЦ-та

Уницеф
Уницеф Източник: Община Варна
Представители на УНИЦЕФ и на Върховния Комисариат на ООН за бежанците се срещнаха днес с представители на Община Варна, съобщават от местната администрация. Целта е развитие на сътрудничество, свързано с бежанската вълна от Украйна. По време на разговорите бяха обсъдени различни възможности за съвместна дейност - организиране на курсове по български език за деца и възрастни, подкрепа на различни видове социални услуги, част от богатата общинска социална програма, както и създаване на информационен център с акцент върху правните консултации за бежанци от Украйна.
 
На срещата  бе припомнено, че още в началото на военните действия Община Варна предостави безплатни възможности за медицинска помощ в общинските ДКЦ-та, а в  Общностния център за деца и семейства - услуги за деца на възраст от 0 до 7 години, включително за малчугани с увреждания и на техните родители. Веднага бяха осигурени и помещения, общинска собственост, за създаването на Центъра за подкрепа на бежанци от Украйна - в Двореца на културата и спорта. В момента общински служители участват в работата на центъра.

Още от "Варна"

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени