Варненският кмет Благомир Коцев запази поста си. ОИК не намери основание да го отстрани

През януари срещу кмета беше подаден сигнал за участие, към настоящия момент, в търговски дружества, регистрирани в Малта и на Маршаловите острови

Благомир Коцев (в средата)
Благомир Коцев (в средата) Източник: ПП

След проверка, Общинската избирателна комисия във Варна реши, че няма основание за предсрочно прекратяване на правомощията на кмета на Варна Благомир Коцев, съобщи БНТ.

 

През януари срещу кмета, избран с бюлетината на "Продължаваме промяната", беше подаден сигнал за участие, към настоящия момент, в търговски дружества, регистрирани в Малта и на Маршаловите острови. От Търговския регистър на Маршаловите острови в ОИК - Варна е постъпил отговор, според който Коцев е анулирал регистрацията си в една от фирмите още в края на 2017 година.

 

Община Варна
Община Варна Източник: Zonanews

Дни по-рано кметът на Варна публикува в личния си профил в социалните мрежи документи от Малтийския търговски регистър, от които е видно, че фирмите, в които е участвал, са закрити.

 

Решението на ОИК - Варна подлежи на обжалване в 7 дневен срок пред Административния съд във Варна.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени