Варненският кмет е бламиран заради бюджета

От кметската управа пуснаха съобщение, че съветниците искат да го прекроят, което би поставило сметките в риск

Община Варна
Община Варна Източник: Zonanews

След дълго заседание в сряда варненският общински съвет не прие най-важното решение, което един кмет традиционно предлага - бюджетът за годината. Гласуването бе отложено за четвъртък. Планирана е още една сесия в рамките на десетина дни, което показва, че е възможно въпросът да виси поне дотогава, пише "Сега".

 

Проектобюджетът е в размер на 764,2 млн. лв. От кметската управа пуснаха съобщение, че съветниците искат да го прекроят, което би поставило сметките в риск.

 

В политически план сагата е показателна за едно - изключително сложната ситуация, в която "управлява" кметът от ПП-ДБ Благомир Коцев. Формацията разполага с едва 8 представители в 51-членния общински съвет. По принцип има договорки с "Алтернативата на гражданите", "Възраждане", БСП и още 1-2 формации, но те са несигурни. 

Още от "Варна"

Ивелин Михайлов: Изчистихме "Величие" от корумпираните хора около Николай Марков

Не можем да гарантираме и сега и за в бъдеще, че 100% хората, с които работим, ще бъдат коректни, но стъпка по стъпка ще изчистваме, докато сформираме здрава група от хора, посочи той

Прочетете повече прочетете повече

Магистрати от седем европейски държави посетиха Апелативна прокуратура – Варна и се запознаха с работата на прокурорите

Гостите бяха посрещнати от прокурор Николета Арнаудова, която успя да превърне посещението им в своеобразно пътешествие в работната атмосфера на прокурорите в Република България

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени