Варненският окръжен съд наложи на 38-годишен мъж присъда от 20 години затвор за убийство

Жертвата на тежкото престъпление е 22-годишен мъж от Етрополе

Апелативен и Окръжен съд-Варна
Апелативен и Окръжен съд-Варна Източник: Zonanews

Варненският окръжен съд призна за виновен и наложи присъда от 20 години затвор на 38-годишен мъж, извършил убийство на 4 юли миналата година в градинката на Археологическия музей в града, съобщиха от пресслужбата на съда.

 

Престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и по хулигански подбуди. Осъденият се възползва от правото си да поиска съкратено следствие, без да се разпитват свидетели и експерти, а техните показания и заключения да се ползват при постановяване на присъдата.

 

Жертвата на тежкото престъпление е 22-годишен мъж от Етрополе. В нощта на 3 срещу 4 юли нямал пари и легнал да спи на пейка в градинката на Археологическия музей. Около 3 часа през нощта убиецът дошъл и решил да седне в градинката, но на пейката видял да спи мъж.

 

Това го подразнило и решил да "накаже" спящия. Извадил ножа си и го забил в задната част на бедрото му. Последвали още няколко удара. Жертвата е починала от остра кръвозагуба.

 

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок, съобщава БТА.

 

Още от "Варна"

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени