Във Варна обявиха бедствено положение - има блокирани хора и коли

Тонове паднали клони и дървета парализираха ключови пътни артерии, рушат инфраструктура и нанасят щети

Бедствието във Варна
Бедствието във Варна Източник: БНР

Във Варна обявиха бедствено положение заради бурята, която отне човешки живот, блокира хора по пътищата, нанесе сериозни материални щети. Тежката метеорологична обстановка доведе до загубата на човешки живот. 43-годишна жена загина, затисната от откършил се клон на дърво от ураганния вятър, съобщиха от варненската полиция. Трагичният инцидент е станал на метри от сградата на Районния съд, в странична улица. 

 

Ураганният вятър и силният дъжд, на места и сняг, затрудняват силно действията на аварийните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването има във всички пет района на общината. 

 

Тонове паднали клони и дървета блокират ключови пътни артерии, рушат инфраструктура и нанасят щети. Има разрушени светофарни уредби и пътни знаци, движимо и недвижимо имущество, не е възможно свободното придвижване. Блокирани са превозни средства и хора на територията на общината. Свикан е кризисен щаб заради усложнената обстановка.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени