Във Варна отбелязват 140 години предучилищно образование

Детските градини ще се включат и във втория образователен форум на общината

Отбелязват 140 години предучилищно образование
Отбелязват 140 години предучилищно образование Източник: Община Варна
140 години от създаването на предучилищното образование в България ще бъдат отбелязани от детски градини във Варна с редица инициативи, съобщават от дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна. Вече е създадена фейсбук страница, в която потребителите ще могат да видят презентации на детските градини от създаването им до днес, рубрики като "Наша гордост" - с  ретроспекции на награди и отличия на образователните институции и учителите, "Моята детска градина през очите на порасналите вече деца", където бивши възпитаници могат да споделят мисли и снимки за своята детска градина, конкурси - "Децата на Варна творят", "Децата на Варна спортуват", "Децата на Варна пеят и танцуват", "Децата на Варна, с грижа за природата".
 
Детските градини ще се включат и във втория образователен форум на Община Варна на тема "Качество на образованието в условията на дигитална трансформация и спецификата на поколенията", който ще се проведе от 7-и до 9-и септември 2022 г.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени