"Величие" започна да се цепи

В петък депутатите на "Величие" осигуриха 13 гласа за избора на Анна Александрова за шеф на комисията за промяна на правилника на парламента

Ивелин Михайлов
Ивелин Михайлов Източник: Facebook

Парламентарната група на новата партия "Величие" може да постави рекорд по разпад в парламента. Само седмица след като НС заработи, от нея може да бъдат изключени 5-6 души заради съмнение, че са гласували с ГЕРБ и ДПС. Това заяви Ивелин Михайлов след откриване на събора "Ново начало" край историческия парк в с. Неофит Рилски, чийто създател и собственик е той, пише "24 часа".

 

"Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика", добави Михайлов.

 

В петък депутатите на "Величие" осигуриха 13 гласа за избора на Анна Александрова за шеф на комисията за промяна на правилника на парламента. Т.е. за нея гласува цялата ПГ на партията, а не само 5-6 души. Освен тях, кандидатурата на Александрова беше подкрепена от ГЕРБ, ДПС и трима души от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

 

В момента "Величие" има 13 депутати. Ако петима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването и са необходими поне 10 депутати. А ако 6-има гласуват с ГЕРБ и ДПС, това означава мнозинство от 121 депутати, които могат да съставят правителство.

 

Михайлов заяви още, че предлага държавният бюджет да стане в размер на 500 000 млрд. лв., като така ще може да работи икономиката. Това е 10 пъти над сегашния бюджет. Михайлов не влезе в подробности как точно ще събере такива приходи.

 

Михайлов, който не е народен представител, обяви, че има заплахи за живота му, за което знаят и службите. На въпрос кой го заплашва той отговори: Има две институции в България, които могат да заплашват.

 

"Правят проверки на "Исторически парк" и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки. Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме", закани се Михайлов.

 

На въпрос дали се страхува за живота си, Михайлов отговори, че мечтае да гръмне веднъж в живота си, по противника. Като противник идеологът на "Величие" вижда всеки престъпник и всеки, който иска да го застреля. "Господ да ми даде сила един път и аз да гръмна", заключи Михайлов.

 

В четвъртък и председателят на ПГ на "Величие" Николай Марков каза, че бил заплашван с компромати, но не пожела да уточни от кого. Първо каза, че заплахите идвали от три партии, после - от две. Целта била да го накарат да подкрепи кандидата на ГЕРБ Рая Назарян за председател на парламента и евентуално правителство на ГЕРБ и ДПС.

Още от "Варна"

Ивелин Михайлов: Изчистихме "Величие" от корумпираните хора около Николай Марков

Не можем да гарантираме и сега и за в бъдеще, че 100% хората, с които работим, ще бъдат коректни, но стъпка по стъпка ще изчистваме, докато сформираме здрава група от хора, посочи той

Прочетете повече прочетете повече

Магистрати от седем европейски държави посетиха Апелативна прокуратура – Варна и се запознаха с работата на прокурорите

Гостите бяха посрещнати от прокурор Николета Арнаудова, която успя да превърне посещението им в своеобразно пътешествие в работната атмосфера на прокурорите в Република България

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени