ВКС отмени присъдата на Марешки

Веселин Марешки бе осъден на 4 години затвор за рекет и изнудване

Веселин Марешки
Веселин Марешки Източник: ПП Воля
Върховният касационен съд отмени четиригодишната ефективна присъда на лидера на "Воля" Веселин Марешки и върна за ново разглеждане на Варненския апелативен съд делото срещу него и Красимира Колева за изнудване. Причината са допуснати съществени процесуални нарушения, съобщава БНР.
 
Според обвинителния акт, през 2014 година Маришки и Колева се опитали да принудят бизнесмена Асен Миланов да им плаща наем от 10 000 лева за варненска пицария. Двамата първо бяха оправдани от Варненския окръжен съд, а след това осъдени от второинстанционния Апелативен съд. Така Веселин Марешки бе осъден на 4 години затвор за рекет и изнудване.
 
След няколкомесечен размисъл върховните съдии връщат делото, заради неясноти в присъдата, нарушения, свързани с показанията на Миланов и заради съмнения в безпристрастността на Апелативния съд във Варна. При взимане на решението си съдебният състав изобщо не е разглеждал жалбата на Веселин Марешки за несправедливо наказание.
 

Още от "Варна"

Неделно училище разказва историята на световноизвестния художник Стоимен Стоилов

Тържеството бе организирано в рамките на Националната програма на МОН "Неразказаните истории на българите", по която работи неделното училище в австрийската столица

Прочетете повече прочетете повече

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени