"Задържане под стража" за 48-годишен мъж, обвиняем за закана с убийство и нанесен побой над жената, с която живее, при условията на домашно насилие

Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Окръжния съд във Варна

Правосъдие, съд, присъда
Правосъдие, съд, присъда Източник: Zonanews

Районен съд-Девня уважи искането на Териториалното отделение на Районна прокуратура-Варна в града и определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 48-годишен мъж, обвиняем за отправени от него закани за живота на жената, с която живеел на семейни начала, и за причинени й леки телесни повреди в условията на домашно насилие. Х.М. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 144, ал.3, т.1 и т.3 във връзка с ал.1 от НК и за престъпление по чл. 131, ал.1, т. 5а, във връзка с чл. 130, ал. 1 от НК.

 

Деянието е извършено в ранните часове на 5 февруари 2024 година. След възникнал скандал между мъжа и жената, той започнал да я удря по тялото. Нанесъл й побой, в резултат от който пострадалата получила наранявания по цялото тяло. Освен това Х.М. я душил, заплашвайки я, че ще я убие. Преди да спре, взел и телефона на жената, за да не може тя да сигнализирана за случилото се. Малко след като обвиняемият заспал, пострадалата потърсила своя съседка и я помолила за помощ.

 

Незабавно след получения сигнал на ЕЕН 112 е образувано досъдебно производство. Х.М. е привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. От днес мъжът е задържан под стража. Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Окръжния съд във Варна.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени