Възобновяват строителните дейности по АМ "Хемус"

За целта са осигурени над 233,6 млн. лв. от републиканския бюджет

Строеж на АМ "Хемус"
Строеж на АМ "Хемус" Източник: Zonanews

С началото на строителния сезон се възобновяват активните строителните дейности  в участъка от Боаза до пътния възел "Дерманци" на магистрала "Хемус". За продължаване изграждането на аутобана са осигурени над 233,6 млн. лв. от републиканския бюджет.

 

За участъци 1, 2 и 3 са подписани тристранни споразумения между Агенция "Пътна инфраструктура", държавната фирма "Автомагистрали" и всички доставчици на услуги, материали и подизпълнители, с които поемат гаранционна отговорност по законоустановените срокове - 7 години за пътната част и 12 години за съоръженията.

 

Очаква се изграждането на първия участък да завърши до края на 2024 г., а трасето от Боаза до връзката с пътя Плевен - Ловеч, което е близо 52 км, да е готово до края на 2026 г.

 

Строеж на АМ
Строеж на АМ "Хемус" Източник: Zonanews

 

Още от "Региони"

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Борисов в Сандански: Тежко разединени сме! Омразата, която тръгна от вдигнатия юмрук ескалира! (ВИДЕО)

ГЕРБ е партия, която има ясна визия и ясно лидерство в лицето на бъдещия министър-председател Бойко Борисов", заяви в словото си водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 1 МИР-Благоевград Росен Желязков.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени