Борисов в Свищов: Действително ме е яд, че българите допуснаха тези 3 години (ВИДЕО)

Свищов е Европа, Европа е Свищов, заяви Мария Габриел

Бойко Борисов в Свищов
Бойко Борисов в Свищов Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с членове и симпатизанти в Свищов. С него е Мария Габриел и кметът на Велико Търново Даниел Панов. Те бяха посрещнати от кметът на Свищов Генчо Генчев. 


"Време е да поемете кормилото. Обръщам се към вас с голяма молба - четири населени места бедстват", обърна се към Борисов кметът на Свищов. 

 

Мария Габриел и кметът на Свищов Генчо Генчевв Свищов
Мария Габриел и кметът на Свищов Генчо Генчевв Свищов Източник: Скрийншот видео кадър

Мария Габриел каза, че това, което се е случвало в Свищов се е случвало въпреки правителството. Сега е важно да излъчим правителство, което да работи за Свищов и гражданите му. Свищов е Европа, Европа е Свищов, заяви Габриел. 

 

Има една основна разлика между нас и опоннетите ни - ние говорим по-малко и правим повече. Имате нашата подкрепа, ние разчитаме на вашата. Благодаря ви, добави бившият еврокомисар. 

 

"Сутринта на кмета му казах, че отивайки към Русе ще се отбия в Свищов. И той ми каза: Ела да видиш индустриалната зона! И аз мислех, че е направена, а тя не е помръднала. Когато си тръгвахме, милиард и 200 млн. лева оставихме в сметка за ВиК сектора. За тези села, които сега говорите - трябваше да ги направят. За "Хемус" - 1,3 млрд. лв., за Търново - Русе - 1,2 млрд. лв. Похарчиха парите и сега такива като тебе викат "Хайде, идвай, да почваме. А парите ги няма", каза бившият премиер.

 

Срещата в Свищов
Срещата в Свищов Източник: Скрийншот видео кадър

Целта на плана беше заради затварянето за Ковид през тези пари от плана да догоним тази изгубена година. Другите държави си взеха парите, България има 1 % усвояване. По европейските фондове - 3,7 %. Практически нищо, възмути се Борисов.

 

Действително ме е яд, че българите допуснаха тези 3 години. Ако са няколко процента разлика в неделя - правителство пак няма да има. Трябва да е отчетлива разликата. Защото ще е много, много трудно. 2009 г. беше гръцката криза, фалираха банките по света. После при второто ми правителство дойде мигрантската криза, после ковид кризата. 

 

В неделя председателят на ЕК и председателят на ЕНП бяха тук. И оказаха подкрепа за нас. Трогнахте ме, че сте се събрали толкова хора в това горещо време. 

 

Нямам неизпълнено обещание, това което съм обещал - ще го направим. Има ли индустриална зона, те ще дойдат спонсори, ще помогнат за спорта. Когато дойдат силните компании, те ще ви издърпат. В нашата програма сме описали това, че тук, по Дунава може да се вдигне икономиката, по Дунав е Виена. 

 

Още от "Велико Търново"

Инвестиционната програма за общински проекти е най-бързият възможен източник за инвестиции във ВиК инфраструктура

До 1 септември Община Горна Оряховица и всички общини в страната могат да приоритизират предложенията си и да кандидатстват за финансиране на ВиК проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени