Борисов във В. Търново: България изглежда много по-добре в момента за нашите евроатлантически партньори, отколкото по време на служебните правителства (ВИДЕО)

Ако ДПС не са до нас, ще паднем, добави бившият премиер

Бойко Борисов във Велико Търново-5
Бойко Борисов във Велико Търново-5

"България изглежда много по-добре в момента за нашите евроатлантически партньори, отколкото по време на служебните правителства. Не случайно падна мониторингът. Аз съм бил много пъти премиер, но зад мене са били 100 депутати...В момента хем сме първи, хем виждате - аматьорска работа".

 

"България изглежда много по-добре в момента за нашите евроатлантически партньори, отколкото по време на служебните правителства. Не случайно падна мониторингът. Аз съм бил много пъти премиер, но зад мене са били 100 депутати, ПП - малко. Ако не са до нас (ДПС, бел. ред.), ще паднем. Спрете да бъдете лицемери и признайте истината", призова ПП Борисов.

 

"Очаквам от вас вие да ме разбирате. В момента хем сме първи, хем виждате - аматьорска работа", добави бившият министър-председател.

 

"Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години, че ще продължи да се строи. Парите ги няма. Похарчиха ги. За Търново - Русе оставихме пари,  във "Вик" сектора - също. И тези пари ги няма. И сега вие очаквате оптимизъм. Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години. Никога не съм лъгал хората и затова продължаваме да сме първи. Вчера гласуваха пътната карта за енергетиката. Но не съм уверен докрай, че Планът е добър и изпипан. Имаха три години, оставихме им готов план, но те, за да докажат, че са по-добри, не го приеха. Сега, благодарение на нас, се приема, но не мога да кажа, че е добро. Особено като видях фирмите, които са наредили там", сподели Борисов.

 

Той подчерта, че няма механизъм, който да направи т.нар. "некоалиция" по-силна. Борисов допълни, че министър-председателят Николай Денков, както и всички народни представители, полагат всекидневни усилия, за да запазят кабинета.

 

"Аз разбирам колко му е трудно и затова диалогът с всички нас трябва да е ежедневен, ежечасен. Ние бяхме честни, те не бяха /за ПП-ДБ, бел.ред./", допълни Борисов и обясни, че при гласуванията за промяна в Конституцията вчера кворумът е станал възможен благодарение на ГЕРБ.

 

"Вчера цял ден депутатите ни са гласували с ПП и ДБ. Щом аз мога да се объркам, какво остава за другите. Кметовете направиха много. Освен цялата еспертиза, един кмет трябва да има и пари. В последно време те работиха с парите, които оставихме ние. От майка ми и баба ми знам, че в мазето трябва да има мазнинка. А ми се подиграваха за селската приказка", каза от трибуната Бойко Борисов.

 

"Как търпите международен път да ви мине през града. Един протест няма. Заради вашето поведение сега ще е по-скъпо. Не трябваше това да го търпите. Не съм ви подстрекавал, но исках да видя дали я има енергията. Тировете минават през центъра. За каква екосистема и здравеопазване говорят", каза още бившият премиер.

 

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени