Бойко Борисов към управляващите: Защо грабите българите? Оставката е най-добрата актуализация на бюджета (ВИДЕО)

При лошия Бойко цената на газа беше 33,78 лв. 162,58 лв. е при Киро, каза още той

Бойко Борисов във Велико Търново
Бойко Борисов във Велико Търново Източник: Скрийншот/Facebook

В театъра на Велико Търново Бойко Борисов се среща със симпатизанти на ГЕРБ. Около 700 души посрещнаха лидера на партията със скандирания "Бойко, Бойко!". С него са кметът на Велико Търново Даниел Панов, депутатите Костадин Ангелов, Радомир Чолаков, Тома Биков, Христо Гаджев, Ирена Димова и много други, членове на ръководството на партията.

 

Велико Търново винаги е било мерило за политическата ситуация в България. От древни времена, това което се е случвало в България е започвало оттук. Историята, която ние никога не бихме предали, за разлика от днешното управление. Вярвам, че днес отваряме новата страница на ГЕРБ и на Б-я. Да продължим оттам откъдето спряхме. Всички чуваме, че не е време за избори. Всеки ден на това управление ще е пагубно за страната, за общините, за хората, за бизнеса. Заедно ще започнем това ново развитие, заяви домакинът, кметът на община Велико Търново Даниел Панов.

 

Кметът на Велико Търново Даниел Панов
Кметът на Велико Търново Даниел Панов Източник: Скрийншот/Facebook

"Преди тях инвестициите във всички областни градове бяха над 112 млн. Всички знаем как променяхме нашите общини и населени места. С тези постановления на правителството на Бойко Борисов променихме инфраструктурата, градската среда, манастири. Само за Търново са 31 млн. лв. от ПМС – направихме улици, канализация, осветлението на стадиона, детски градини, ремонта на библиотката, крепостта Трапезица", изброи той.

И продължи: "Тогава Бойко Борисов беше приеман и в света. Азербайджан отпусна средства, за да отворим крепостта Трапезица. Да не забравяме енергийната сигурност на училищата и още много неща. Средствата за ВиК и инфраструктура в Горна Оряховица, Свищов, Златарица, Стражица, Павликени, Полски Тръмбеш. Десетки храмове бяха направени. Време е това правителство да бъде спряно", заключи Даниел Панов.

 

Германката Луиза
Германката Луиза Източник: Скрийншот/Facebook



Германката Луиза, която се прочу, след като прати благодарствено писмо на Борисов преди година, още веднъж изрази благодарност към него на събранието на ГЕРБ. Тя е съпруга на лекар от Арбанаси. "Г-н Борисов води България към Европа. Той иска да покаже колко е хубаво в страната. Вие имате тук Швейцария", каза развълнувано тя. 

 


"Сега се извършва едно родоотстъпничество спрямо църквата. Няма случай, когато г-н Борисов да идва в храм и камбаните да не зазвънят. От нулева толерантност към корупцията се оказа, че имат толерантност към нея", призна депутатът проф. Костадин Ангелов.

 

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов Източник: Скрийншот/Facebook

Той уточни, че България е преминала през ковид кризата най-добре, благодарание на Борисов и контактите му в Европа. "Ако Кирил Петков дойде на власт като Просто Киро, ще си тръгне като поп Кръстьо", уточни проф. Ангелов и припомни бележката на Петков, която Станислав Балабанов показа в телевизионен ефир за сваляне на ветото срещу Северна Македония. 

 

Да благодарим на дядо Григорий, че на Петдесетница ни благослови, започна своето изказване лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той акциентира, че с такъв МС никога няма да има АМ "Хемус", четирилентовия път Русе – Търново и тунела под Шипка. "Това ви обрича на нулев просперитет", заключи той. 

 

Бойко Борисов се обърна към медиите: "Допускаме, че услужливо не ви позволяват да извадите предизборни обещания на тези хора за 4 магистрали и 3 моста. Питам медиите къде са тези пари за тези инфраструктурни проекти. Година и половина нас ни няма. Бюджет след бюджет се предлага. Махаме "Хемус", всичко останало - къде са тези пари за инфраструктури проекти. Едно крилато изказване, че на година ще се правят по 4 магистрали. Защо не питате тези въпроси", възмути се лидерът на ГЕРБ. 

 

"Като е толкова важна актуализацията на бюджета - преди да стана премиер, съм бил кмет на столицата, шеф на службите, бил съм и частник, гледам с интерес. Аз съм длъжен да дам на хората някакъв оптимизъм. 2012 г. петролът на борсите е 125 долара, бензинът при лошия Бойко е 2,75 лв. Към днешна дата - петролът е 120 долара, ДДС е същия, бензиностанциите са същите, ДДС-то е същото, бензинът е 3,50 лв. Защо грабите Българите?", попита управляващите Борисов от трибуната. 

 

"Оня ден Севда ми казва, че министрите на ИТН си тръгнали. Но това не ми даде основание да спра да си хортувам. Следобед седнах да видя какво ще се случи. То пък спря тока. Газ няма, ток няма. При лошия Бойко цената на газа беше 33,78 лв. 162,58 лв. е при Киро. Между двата кабинета разликата е 9 пъти на основен продукт на индустрията", обърна се към присъстващите медии лидерът на ГЕРБ.

 

Той се удиви, че посещението на немския канцлер е било седма новина в телевизиите, което не можел да го разбере. 

"Договорът за газа за нас беше политически. Когато отидох в Азербайджан, Алиев ми беше шофьор. Щом ти возиш Ердоган, Орбан, ми казаха, защо ние да не те возим. От мене се учеха. Преди няколко месеца трябваше да се направи нов бюджет. 1 г. работиха с нашия бюджет, който не само работи, но ЕК каза, че България е влезла в ковид кризата с резерви. Аз, за да ме разбират хората, казах - трупаме мазнинка. Ако карат с този темп, на всяко дете трябва да му закачим лентичка 40 хил. лв. дълг. Нямаме никакви амбиции да се вкарваме във всякъв род управление. Нали бяха против купуването на гласове, та и машини вкарахме. Сега Кирил Петков  иска да купи 120 хил. гласа. Такова гигантско, прозраячно купуване на гласове, виждали ли сте в България. Какво значи: "Всеки, който не ме подкрепи, е корумпиран", възмути се бившият министър-председател.

 

"Има една хубава гръцка песен, в която се пее: "Не аз, животът ще ти го върне". Актуализацията на бюджета гарантира липса на каквото и да е друго в общините, в държавата. Те искат да си купят една голяма група хора и да отидат на избори. Но с този летеж надолу на икономиката - какво ви пречи войната в Украйна. Каква продоволствена криза? Ако ГЕРБ управляваше, цената на тока нямаше да се вдигне. Въглищата са си наши, АЕЦ "Козлодуй" е наш. Къде разтовариха първия танкер? Дали не е в Турция, аз знам, че е там. Ние нямаше да го допуснем това, което се случва. Днес можем да го оправим, на утре вече - не. Една велоалея няма, къщичка за птички няма", добави той.

 

"Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. С 60 и няколко депутата искат да са правителство на малцинството. На нас народът ни е дал второ място и ние сме приели да бъдем опозиция. Да излиза ДБ и да обяснява, че съдебната система дава властта на хора като Рашков да се саморазправят", каза Борисов. 

 

"Машините за гласуване - неслучайно подкрепяме подписката. Знаем, че хора близки до Асен Василев държат кодовете. Знаете ли къде са сега машините? Така ни измамиха всички. Те са толкова нагли, брутални и самовлюбени, че не разбират какво им се случва. Аз съм за смесения закон. Това е демокрацията. Който иска да гласува с машини, който не е да си даде вота с хартия. Това е демокрацията", подчерта бившия премиер.

Да поставяш червени линии - ГЕРБ да го има, ама не и Борисов. Ами то ще стане като с НДСВ без царя, СДС без Костов. Партията ли искат да ни вземат. Тая мантра, ако не подкрепиш бюджета си подкрепиш бюджета си против пенсионерите и младите семейства, ами лекарите, военните, да не пропусна някоя професия, те не са ли хора, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

 

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени