Бойко Борисов: Световният шампион по фалиране на банки Румен Гечев дава предложения за финансова стабилност! (НА ЖИВО)

Това е все едно Кузов, дето го бяха осъдили за педофилия да отиде да гледа малки деца, възмути се лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов на живо от Арбанаси
Бойко Борисов на живо от Арбанаси
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Арбанаси, Великотъръновско, на събитие, финансирано от Националния демократически институт на САЩ. Той коментира в живо включване във фейсбук преговорите за коалиционно правителство.
 
"Благодаря на Демократическия институт на САЩ, че финансира това събитие. Явно вижда в нас надежди за бъдещето. Държавата трябва да мине през това което се случва. Ние възнамеряваме да останем да живеем в България. Не може, когато имаш кандидат за президент ректор на СУ, преди изборите полиция да влезе в университета. Явно се показваше, че който иска да гласува за партия член на ЕНП ще бъде тормозен и привикван. Избирателна активност – над 70% от хората не са гласували. Ако ние организирахме изборите представете си какво щеше да е", заяви бившият министър-председател.

"Сега разглеждат предложения, които десетилетия няма да се поправят. Можеше да има много стабилно управление между ГЕРБ и партиите на промяната. Как станаха по-приемливи световният шампион по фалиране на банки Румен Гечев. Той дава предложения за финансова стабилност. Това е все едно Кузов, дето го бяха осъдили за педофилия да отиде да гледа малки деца", възмути се лидерът на ГЕРБ. И риторично попита: "Масларова, Наско Атанасов – това ли са по-приемливите?!".
 
Когато кажеш че Крим е руски, а после пуснеш прессъобщение, че не са те разбрали – не може да се очаква, че идеологията им се е променила. Това е трик! Както е трик ревизията на Рашков от Спецов. Те знаят, че ще се провалят и после 5 г. няма да може никой да го проверява. От сега мога да ви кажа какъв ще е актът, защото това е индлгенция, разкри бившият премиер.

Какво направиха като коментар за загиналите от катастрофата? Всички с Бойко Рашков начело насочиха коментарите, че пътят е виновен. В сайтовете, които са близки до тях написаха, че ние сме го строили. Чак вечерта медиите показаха, че Станишев и Гагаузов са го открили този участък. И от този момент темата приключи. Така съжалявам за АМ "Хемус" – вижда се как всичко е готово. До Търново тази година щяхме да стигнем. Сега десетилетия всичко ще стои така. Те няма да го направят. Чух в преговорите, че по 4 магистрали на година ще правят, а инхаус ще го забранят. Те не могат тротоар или велоалея да направят за толкова време.

Говорят за магистрала между Костанца и Истанбул, а няма магистрала между основните ни градове. Да видят медиите как мантинелите изглеждат за тези 7 месеца – една не са подменили. Упрекът ми не е към преговарящите. Това за което си говорят ще струва 2 бюджета на САЩ. Медиите сега са 100% под контрола на Радев и неговите хора. Иначе щеше да се зададе въпроса защо тези преговори не текоха преди изборите. Сега това е предизборен дебат. Всеки нещо обещава", продължи с коментара лидерът на ГЕРБ.

"Уважаваме избора на българите – щом са решили няколко партии да се разпореждат и да теглят по половин милиард на седмица. Тези пари ще се връщат от вас и вашите деца. Тихомълком го правят всеки понеделник, без да казват защо. Много пъти обсъждаме – всеки иска детските градаини да са безплатни, да не се плащат данъци – всеки иска да е така. Само социалните мерки, които вчера предложиха са около 15 млрд.лв - Деница Сачева го сметна. Бюджетът се прави от управляващите, защото мерилото е да спазиш дефицита. Ние винаги сме били на излишък! Опозицията иска да се дава повече, а управляващите гледат да са в рамката. Защото ЕК ще наложи процедура. Сега ще си затраят заради кризата. Но този дефицит означава повече похарчени пари без попълнения. Ако запазят 6-7 % дефицит ще е добре. А ако си изпълнят всички общения няма шанс бюджета да мине",заяви още лидерът на ГЕРБ Борисов. 

И продължи: "Всички сме за доброто на хората – ние, ДПС, "Възраждане". Ако изпълним предложенията на Гечев, то ние ще предложим и още. Кой ще изкара тези пари? Няма инфраструктура, която да поеме по-голяма икономика. Когато създадохме ГЕРБ, някои от вас са били много малки. Тогава бях обграден само с нови хора. Знам каква е амбицията. Не ги ли съчетаеш с опита, влязат ли в зала, ще се сблъскат със собствените си предложения. Защото ние ще ги подкрепим тези предложения. Чух министъра им на транспорта, че е против АМ "Хемус". Щял да строи други магистрали. Сигурно по билото на Стара планина! Ще вкарат трафика по Черноморието. Радостно от преговорите е, че по всичко имат разбирателство. Могат да разчитат на подкрепа от нас в зала. Сметката ще им излезе 30 млрд., че и отгоре".

Упрекват ме, че съм заложил на опитни хора да са ни водачи на листите. В условия на криза е така. А ние сме в 3 кризи. Чудовищна миграция! Сега бързо ги пускат, за да няма натиск на лагерите. Втората е Ковид: всичко съм вярвал, но когато си пръв по смъртност по света и да дадеш медал и да кажеш, че си се справил... Това е гьонсуратлък!, възмутено коментира лидерът на ГЕРБ.

"Да благодаря на Паси за думите му днес, че по наше време българия се е справяла с пандемията много по-добре. В ден с 200 починали и вечерта Радев танцува хоро. 9 изгорели възрастни хора – ако бе станало при нас, щеше да е първа, втора, трета, четвърта, пета, шеста новина! Щеше да е в новините за спорта и в прогнозата на времето. Сега нито премиер отиде, нито нищо. След като цялата им кампания е за АМ "Хемус" се оказа, че партията на Рашков е строила без отчуждаване и 15 г. се ползва АМ "Струма" без акт 16. Нали Нанков и Аврамова като мечки ги водиха в следствието", добави Бойко Борисов.
 
За изборите има много нарушения, но трябва да минем през това. Да се види "промяната" на Гечев, Масларова и Овчаров. Василев каза, че данъци няма да се вдигат, но как при тези разходи? Вчера говорих с двата синдиката – те знаят какво ще стане, ако това се случи. Малкият бизнес усети скока на тока. Защото управляващите крадат. И го правят, докато говорят за измислени чекмеджета, каза лидерът на ГЕРБ.

При 15% увеличение на тока, което ни го направиха нарочно, ние дадохме оставка. Сега е 2,5 пъти увеличението. Реакция няма! Теглиш половин милиард – не е новина. Че сме първи по смъртност, че умират възрастни хора – също. В САЩ също имат млади хора, но избраха най-възрастния - Байдън. Защото има опит. Затова отговарям и на Валерия Велева защо съм заложил на тези хора – защото от първия момент могат да влязат и да работят", допълни Борисов.

Работил съм с 13 румънски премиери  и всички са ми казвали че за тях е само Констанца. Сега нашите искат нея да я свържат с Истанбул за наша сметка, разкри още той.


Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени