Бойко Борисов във Велико Търново, "На Петдесетница Дух Свети да слиза върху Вас винаги", благослови го митрополит Григорий (ВИДЕО)

Без Господа нищо не може да се направи, заяви Борисов

Бойко Борисов във Велико Търново
Бойко Борисов във Велико Търново Източник: Скрийншот/Facebook

На Петдесетница лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се черкува в старопрестолната ни столица Велико Търново. Той беше посрещнат от митрополит Григорий в една от местните църкви.

 

Боко Борисов се черкува на Петдесетница във Велико Търново
Боко Борисов се черкува на Петдесетница във Велико Търново Източник: Скрийншот/Facebook

"Без Господа нищо не може да се направи", заяви Борисов, а митрополит Григорий му отговори: "На Петдесетница дух Свети да слиза върху Вас винаги". Борисов запали свещ в църквата. 

"Вие сте си премиер на партията, която е най-голямата и която държи най-много хора в обществото. Вие сте си премиер. Друг е въпросът за министър-председател", заяви митрополит Григорий.

"Премиерът си е премиер. Много благодаря, че на днешни ден, голям ден за Светата църква в целия свят, в България особено, ние като просветители на половината Европа, когато Дух свети е слязъл над апостолите. Ето и днес имаме и Вашето идване тук, за голяма наша изненада, за радост и за утеха", добави той. 

 

Митрополит Григорий добави:
"Вашето идване е изпълнено с радост в сравнение с други политици и общественици, защото при Вас всичко има своята основа и подложка, както казва народът. Ето, отсреща се прави  сграда благодарение на вашето благословение и вашата помощ. Прозорливо, навременно, креативно, защото това е епархийската библиотека. Тук не става дума само за църква".

Аз само искам да благодаря - когато в цял свят затвориха църквите и джамиите, владиците застанаха, свършиха си работата и само в България светнаха църквите и манастирита. Аз затова съм благодарен, защото ако тогава се бяхме провалили, за всички щеше да е лошо, заяви Борисов. 

"Излязохте прав, по цял свят само вие запазихте църквите отворени", допълни митрополит Григорий. 

Борисов разгледа сградата на митрополията. "Не мога да ги разбера тези днешните управляващи. Не може да приравниш храм с предприятие", възмути се той. И се обърна към митрополит Григорий: "На първия ден тръгнат ли си управляващите, индустриалният ток ще падне".

 

 

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени