Бойко Борисов във Велико Търново: Предложих да не поемам поста на премиер (ВИДЕО)

"Не ме е страх от служебно правителство. Страх ме е само от Господ", заяви Борисов

Борисов във Велико Търново
Борисов във Велико Търново Източник: МС

"Аз предложих да не съм министър-председател. Винаги съм считал, че обединението прави силата, не е редно като президента Радев да разделям нацията и затова аз няма да съм кандидатът за премиер, а ще предложа друг министър-председател с много ясна европейска и натовска ориентация. След като ни дадат мандата ще направим своето предложение за премиер и правителство". Това каза Бойко Борисов при посещението си във Велико Търново. Той е в старопрестолния град във връзка с отпуснатите от правителството 2 000 000 лв. за основен ремонт и реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново. Митрополията е с голяма историческа стойност за града. "Звучи нескромно, но днес по-подготвен премиер от мен няма. Ние сме първа политическа сила, пета победа на парламентарните избори", добави той.

 

Министър-председателят беше категоричен, че е изключително важно да се подходи с отговорност към съставянето на ново правителство, особено с оглед на продължаващата пандемия и тежките социално-икономически последици от нея. Премиерът Борисов обърна внимание, че като политик, който вече десетилетие активно участва в европейската политика, може да даде примери как в другите европейски държави никой не плаши със служебни правителства, носещи репресии и страх. Според Борисов въпросът дали някой го е страх от служебен кабинет показва, че има съмнения дали той ще бъде демократичен. „Защо една политическа партия трябва да се страхува и кой иска да ни страхува, защо да ни страхува, народът се поизнесе за всичките им лъжи и манипулации", добави премиерът Борисов. 

 

"Не ме е страх от служебно правителство. Страх ме е само от Господ", заяви Борисов. Тези, които познават Библията ще се сетят за Притчи 1:7: "Страхът от Господа е начало на мъдростта; но безумните презират мъдростта и поуката!".

Борисов във Велико Търново`
Борисов във Велико ТърновоИзточник: МС

"Сега бяха изборите, за какви предсрочни говорите? Харчете си парите, щом искате, вместо да правите болници. Нали изборите са честни и прозрачни?!", попита премиерът. Той заяви, че дълго време bTV са упражнявали политически хейт върху него, като имаше предвид шоуто на Слави Трифонов. Борисов е придружаван от кмета на града Даниел Панов, здравният министър Костадин Ангелов и финансовият минитстър Кирил Ананиев, както се вижда от видео, публикувано във фейсбука на премиера.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени