Делян Пеевски оглавява листата на ДПС във Велико Търново

Той ще оглави и втора листа

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: Скрийншот You Tube

Делян Пеевски повежда листата на ДПС в 4 МИР Велико Търново. Това стана ясно след регистрацията на листата в РИК. По този начин Пеевски измества Йордан Цонев, който е втори в листата. "Той избра да се кандидатира от Велико Търново, защото това е духовна и историческа столица, където Делян Пеевски дава ясен знак, че се връща в политиката", заяви областният представител на ДПС Гюнай Далоолу.

 

И добави: "Още преди няколко дни каза: "Имам много да говоря!". Той има какво да даде на България и на региона ни. Още миналата година по време на пандемията, той направи крупни дарения в болниците в областта. Не сме парадирали с тези жестове, но това е човек с голямо сърце. Неговото име ще бъде не това, което нашите опоненти го изрисуваха. Това е Делян, зад който ДПС стои плътно и го подкрепя".

 

От ДПС съобщават, че областният съвет е издигнал кандидатурата. Движението за права и свободи обеща още, че Пеевски ще участва активно в предизборната кампания.

 

Новината идва дни след като името му се появи в "Досиетата Пандора" и последвалия му разпит в ДАНС. След снемането на показания той каза на журналистите, че ще имат възможност да му задават въпроси.

 

Вчера  стана ясно, че бизнесменът и дългогодишен депутат от ДПС Делян Пеевски, е взел решение да се върне в политиката и ще оглави две листи на ДПС. Към този момент обаче за втората не се съобщава.

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени