Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна с културни дейци от Велико Търново

Велико Търново е 12-ият областен град, в който Вельов проведе такива срещи с отделните направления в сектор "Култура“"

Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна с културни дейци от Велико Търново
Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна с културни дейци от Велико Търново Източник: ПП ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ Калин Вельов проведе във Велико Търново десетки разговори по проблемите в сектор "Култура". В продължение на целия ден, депутатът бе на разположение на дейците на културата от старата столица и посети редица културни институции в града. При посещението си във Велико Търново Калин Вельов се срещна с читалищни и музейни дейци, артисти на свободна практика, актьори от великотърновския театър, танцови ансамбли, библиотечни служители, млади великотърновци и др. Придружаваха го великотърновският депутат и член на Комисията по образование и наука Станислава Стоянова и председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Деян Хаджийски.

Калин Вельов във Велико Търново
Калин Вельов във Велико Търново

"Опитвам да бъда максимално полезен за това кратко време, откогато съм народен представител", сподели във В. Търново Калин Вельов, който е член на Народното събрание от юли миналата година. Конкретни постижения, като 5-процентното допълнително увеличение на средствата за възнаграждения в библиотеките, обуславят нарастващия интерес към срещите, които Калин Вельов организира - признаха в старата столица.

Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна и с кмета на Община Велико Търново
Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна и с кмета на Община Велико Търново

Велико Търново е 12-ият областен град, в който Вельов проведе такива срещи с отделните направления в сектор "Култура". Проблемите, набелязани по време на дискусиите във всеки един от градовете, депутатът своевременно коментира със съответното министерство, в чиито компетенции е поставеният казус. Вельов призова артистите, особено тези на свободна практика, да са по-активни и сами да търсят подкрепа. По думите му, 22 милиона лева допълнителни средства са били предоставени миналата година от държавата чрез Министерство на културата в различни програми за свободни артисти. "Инициативата обаче трябва да е двустранна", категоричен е Калин Вельов - самият той дългогодишен музикант на свободна практика.    

Още от "Велико Търново"

Последни новини

Най-четени