Доказани общественици ще представляват Велико Търново и региона в 47-то Народно събрание

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си в старата столица

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си в старата столица
Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си в старата столица Източник: ПП ГЕРБ

Коалиция ГЕРБ – СДС регистрира своите кандидати за народни представители в Четвърти многомандатен избирателен район – Велико Търново. В Районната избирателна комисия документите за листата бяха внесени от областния координатор на ГЕРБ в старата столица Даниел Панов. 


Начело е хирургът и здравен мениджър проф. д-р Костадин Ангелов, който бе народен представител в последните два парламента от Великотърновски регион. Проф. Ангелов е сред най-активните посланици на ваксинацията срещу Covid-19. 


Хората, които коалиция ГЕРБ-СДС номинира за 47-о Народно събрание, са с висок авторитет в обществото, реализирали са се успешно в своите сфери и са категорични, че на кризата в България трябва да бъде сложен край. 


С кандидатите за народни представители ГЕРБ отново казва, че диалогът в Народното събрание трябва да се възстанови. Този диалог от наша страна го има, коментира Даниел Панов. Той подчерта, че безвремието трябва да спре, а всички виждат последиците – икономически спад, криза в здравеопазването. 


"В момента местната власт е гръбнакът на държавата във всички сфери. Кметовете апелират за диалог и за стабилно управление. Очаква ни трудна година – никой не мисли как след 1 януари ще се плаща електроенергията на училища, детски градини и ясли, социални услуги. Нашите кандидати могат да дадат много и в сферата на здравеопазването, и в сферата на образованието, икономическото възстановяване, социалните дейности. Разчитаме и на младите хора с новаторските идеи и хъса за работа", коментира Панов.

 

Областният координатор на ГЕРБ изрази увереност, че ГЕРБ-СДС ще има повече народни представители в следващия парламент. 


Трима са професорите в листата, четирима са лекарите, всеки от които - с голям опит в битката с Covid-19. Университетски преподаватели, учители, общественици с опит в местната власт и медиите, предприемачи, юристи са част от екипа на ГЕРБ-СДС. 


След проф. Костадин Ангелов, на втора позиция е проф. Любомира Попова – учен и университетски преподавател, доказала се като успешен областен управител на Велико Търново. 
Трети е Димитър Николов – журналист, издател и бивш председател на Общински съвет-Горна Оряховица. Цялата му професионална биография е свързана с медиите и обективността в новинарството. Борбата с фалшивите новини е негова лична кауза.
Четвърти е младият предприемач и графичен дизайнер Георги Недев – координатор на МГЕРБ във Велико Търново, треньор по мотокрос и активен общински съветник.
Пети е икономистът, общественик и предприемач Станислав Стоянов, ангажиран с редица каузи за опазване на културно-историческото наследство. Той бе народен представител в 44-о Народно събрание. 
На шесто място е опитният юрист адвокат Любомир Брайнов от Велико Търново.
На седма позиция е университетският преподавател, юрист и доктор по икономика Станислава Стоянова от Свищов, която бе народен представител в последното стабилен парламент - 44-о Народно събрание.
На осма позиция е археологът и общественик проф. Хитко Вачев, чиято кауза е опазването на културно-историческо наследство. Той е в Инициативния комитет за обявяването на Велико Търново за историческа и духовна столица.
Девета е д-р Емилия Георгиева – общопрактикуващ лекар и общественик от Стражица.
Десетата позиция е за Росица Димитрова, която е сред най-добрите специалисти в страната в сферата на социалните дейности и грижата за хората. Тя е представител на Велико Търново и региона в Националния изпълнителен съвет на Жени-ГЕРБ.
Единадесети е уважаваният във Велико Търново и цяла Северна България хирург д-р Николен Стойнов, няколко пъти носител на приза "Лекарите, на които вярваме".
Медик заема и дванадесетата позиция – д-р Емил Енчев от Полски Тръмбеш, който е и местен общински координатор на ГЕРБ.
Тринадесети е политологът и ръководител на МГЕРБ в Павликени д-р Венцислав Георгиев. Познат е с активната си дейност като общински съветник.
Четиринадесети е Стефан Бранзелов – финансист, координатор на ГЕРБ в Златарица, два мандата председател на местния общински съвет.
На петнадесето място е младият учител и фотограф Никифор Тодоров, който активно популяризира Велико Търново в дигиталната среда.
Шестнадесети е 21-годишният Георги Тодоров – студент във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", с опит в сферата на туризма. Той е представител на Велико Търново и областта в Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ.

Още от "Велико Търново"

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени