Доц. Михов отвръща на удара: Великотърновският университет печата дипломи на италианци, които не са виждали

Той обясни, че преди 3 години е изпратил сигнал до прокуратурата

Доц. Милен Михов
Доц. Милен Михов Източник: NOVA
Кандидатът за президент от ВМРО доц. Милен Михов отговори на обвиненията срещу него по въпроса защо е уволнен от Великотърновския университет. "От дълго време водя война с ректора на университета, защото той наложи управление на страх, подчинение, заплахи и уволнения", заяви Михов в предаването "Здравей, България" по NOVA.
 
Той обясни, че преди 3 години е изпратил сигнал до прокуратурата. Той се е отнасял до обучението 175 на италиански граждани за придобиване на учителска правоспособност. "Сигналът е за формално провеждане на обучение и на практика печатане на свидетелства за учителска правоспособност в България за италиански граждани, които никой не е виждал", каза доц. Михов.
 
"Подаването на сигнала беше мой граждански дълг. Знаеш, че това ще има реакция за мен. И първия ден, в който се върнах след мандата ми като депутат, бях уволнен. Подал съм жалба в съда във Велико Търново", каза доц. Михов.
 
Той категорично отхвърли обвиненията за "обръчи от фирми на ВМРО", участвали в ремонтите на университета. "В заповедта ми за уволнение няма нищо подобно", каза доц. Михов. В нея бил написан като мотив за уволнението му подадения сигнал до прокуратурата и МОН.
 
Кандидатката за вицепрезидент Мария Цветкова обясни мотивите си да се включи в надпреварата. "Сред нашите приоритети са защитата на националния приоритет, силна отбрана, съхраняването на българското семейство", каза Цветкова. Друг приоритет за кандидат-президентската двойка е и защита на българския интерес и българската кауза в Северна Македония.
 
"ВМРО си дава сметка къде се намира и какво може да постигне на тези избори. Членувам във ВМРО 27 години. Ние не сме издигнати от Инициативен кабинет и не сме наемници на никого", коментира доц. Михов.
 
Похвали се, че кандидатурата му е издигната от младежката организация на ВМРО и е горд с това.

Още от "Велико Търново"

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени