Хунтата репресира журналист: Нямал право да пита Радев за оставка

Прави впечатление, че Радев е увеличил гардовете си при срещите с хората

Румен Радев
Румен Радев Източник: БГНЕС
Румен Радев е увеличил охраната си от НСО при срещите с "народа", показа видео направено от журналистът Симеон Милков. Той излъчва своите интервюта във фейсбук страницата си. При опит да зададе няколко въпроса на Румен Радев, Милков беше посрещнат от плътен кордон от охранители, които направиха всичко възможно на снимащия да не се доближи до Радев. До кандидат-президентът достъп имаха само лица, на които са раздадени предварително значки, а Милков беше избутван от охранителите, коментира Tribune.
 
Прави впечатление, че Радев е увеличил гардовете си при срещите с хората, което е странно, защото само преди година не се притесни да излезе и да развее юмрук. На площада в Павликени днес, където Радев имаше мероприятие се виждаха над шестима охранители, някои от които в цивилни дрехи.


"Снимка ли искаш", попита Радев снимащия Милков. При въпрос за Кирил Петков, Радев се притесни и избяга, пазен от кордона си охранители, които видно и от видеото изблъскаха Милков и дори направиха опит да го спънат. Фотографът на Радев пък тръгна да налита на бой. След това журналистът беше арестуван като официалната причина, която прислужниците на хунтата изтъкнаха е, че "задал на висок тон въпрос към Румен Радев". А въпросът беше кога президентът ще си подаде оставката.
 
Към края на видеото стана ясно, че водачът на листата в Павликени Явор Божанков не е благоволил да подкрепи Радев при идването му, но в същото време пише постове срещу него във фейсбук. В друго видео се вижда, че се намесва и полицията на Бойко Рашков. След като от НСО не успяха да опазят своя кандидат-президент на ход дойдоха от МВР, които решиха да изведат Милков. Първо поискаха документите му да проверка, а след това поискаха да го приберат в полицията, за да дава обяснения, защото се държал "непристойно".

Още от "Велико Търново"

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени