Кметът на Горна Оряховица посрещна в Гербовата зала на Общината талантливите танцьори на "Грация"

Горнооряховските таланти представиха 33 танца в различни категории на фестивала "В магията на танца и морето” в Приморско

Балетна школа "Грация" и кметът на Г. Оряховица
Балетна школа "Грация" и кметът на Г. Оряховица Източник: Община Горна Оряховица

Кметът инж. Добромир Добрев се срещна с талантливите танцьори от Балетна школа "Грация". Те пристигнаха в Гербовата зала на Общината, водени от балетния педагог и художествен ръководител на школата Соня Георгиева. Балетна школа "Грация" все повече се налага като име на танцовите конкурси в страната и винаги се връщате с големи награди.

 

"Пожелавам ви да бъдете все така енергични, амбициозни, да не отстъпвате първите места в конкурсите. Работете все така всеотдайно под ръководството на госпожа Георгиева, която се доказа като един от водещите танцови педагози в общината, откривател на млади таланти. Вие сте като малки скъпоценни камъчета, които тя шлифова, за да се превърнете в бъдеще в прекрасни грации", обърна се към малките балерини инж. Добромир Добрев. С тези прекрасни деца, които са много всеотдайни и трудолюбиви се работи лесно. Затова и не закъсняват резултатите и големите успехи, сподели Соня Георгиева. 18-те талантливи възпитаници на "Грация" спечелиха дузина купи и още повече медали от VIII Фестивал на съвременните танцови стилове "В магията на танца и морето" в Приморско. Събитието, което е и квалификация за световните шампионати на Световната танцова организация IDO, събира млади таланти от цялата страна.

 

Горнооряховските таланти представиха 33 танца в различни категории – класически балет, характерни танци, съвременни танци – модърн, джаз и за първи път акро денс. Във възраст до 7 години на категория Характерни танци първо място, купа и индивидуални медали заслужиха за изпълнението си на "Весела полка” най-малките от школата на "Грация” – Даяна, Даная и Цвети. Малката група на Школата, в която се изявява и единственото момче – Никола, спечели две първи места за "Вася Васильок” и "На полянката”. Радена Гасерова е първа с "Унгарски танц” от балета "Раймонда” в група Характерни танци 13 – 16 години. Второто място в същата група е за Деа Щаракова. Испанският дует на двете момичета зае второ място. Групата до 16 години спечели първо място с "Испански танц”, дуетът Паулина Паунова и Мартина Янкова е с трето място за "Китайски танц”, общото изпълнение на цялата школа "Копнеж за България” зае второ място в категория Характерни танци – формации.

 

В раздел Класически балет, солови изпълнения във възраст 8-10 години, първите три места са за възпитанички на Соня Георгиева. Първа е Светослава Неделчева, втора е Ивана Кабакчиева а трета е Елина Йонова. Във възраст 11-12 г. първото място е за Паулина Паунова, а второто за Мартина Янкова. Два дуета на "Грация" са с първа награда, а триото на Светослава, Ивана и Елина "Па дьо троа” също печели първа награда. Във възраст 13-16 г. първо място спечели дуетът "Корали" на Деа и Радена, които печелят общо едно първо и две втори места в раздела Класически балет. Голямата група на "Грация" е с първо място за валса от "Маскарад", а малката група има втора награда за "Мазурка". Най-малката балеринка на "Грация" Белослава Божанкова е със златен медал в групата до 7 г. В категория Джаз Белослава Божанкова и Лора Петрова печелят първо място. Елина Йонова, която за първи път танцува на конкурс, спечели златен медал в категория Акро денс.

Още от "Велико Търново"

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени