Кметът на Велико Търново: Скоро очаквайте новини от г-н Бойко Борисов!

Кулминацията на празника е довечера, когато за всички жители гости на "Царевец" ще се излъчи спектакъла "Звук и светлина"

Даниел Панов
Даниел Панов Източник: БНТ

На празника за Деня на независимостта изключително тържествена е атмосферата в църквата "Свети 40 мъченици" във Велико Търново, където през 1908 г. Княз Фердинанд прочита манифеста, с който страната ни е обявена за независимо царство.

 

"Всеки един българин днес трябва да се замисли дали е независим, дали това, което предците са ни завещали преди 113 години и са се борили за тази Независимост - дали полагаме достатъчно усилия и допринасяме с нещо за нея'', заяви кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов в ефира на БНТ, цитиран от Novini.

 

Той обясни, че по време на честванията на празника днес ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки. В програмата е предвидено на историческата крепост "Царевец" с военен ритуал да бъде издигнат националният трибагреник, а след това празничното шествие ще се отправи към паметника "Майка България", където ще бъдат поднесени венци и цветя на признателност. В тържествата ще се включат държавният глава Румен Радев и служебният премиер Стефан Янев.

 

Кулминацията е довечера, когато за всички жители гости на "Царевец" ще се излъчи спектакъла "Звук и светлина". Инж. Даниел Панов коментира и въпроса за предстоящите избори 2 в 1 за Народно събрание и президент, като заяви, че местната власт е достатъчно подготвена за организация на такива избори.

 

Що се касае до кандидатурата за президент на ГЕРБ, мисля, че г-н Бойко Борисов съвсем скоро ще обяви кандидата, той не е неизвестен, допълни инж. Панов.

Още от "Велико Търново"

Общественикът и предприемач Станислав Стоянов: Върнаха България 15 години назад, вместо за развитие говорим за оцеляване

С носталгия си спомням времето, в което си говорехме за завършване на магистралите, за модернизация на железниците, за рехабилитация на ВиК-инфраструктурата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени